Emin Önen’den Mevlid Kandili mesajı

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Mevlid Kandili mesajı;“Sevgili Peygamberimizi anmak ibadettir”

1283 kez okundu.
 Emin Önen’den Mevlid Kandili mesajı Advert

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıl dönümü olan ve halk arasında Mevlid Kandili olarak söylenen mübarek gece nedeniyle bir mesaj yayınladı. Büyükelçimiz Önen mesajında; Sevgili Peygamberimizi anmanın, hatırlamanın ibadet olduğunu, Peygamberimizin hayatını örnek alanın dünya ve ahiret saadetine kavuşacağını, Mevlid Kandilinin de Müslümanlar için neşe ve sevinç günü olduğunu belirterek Şanlıurfalıların ve İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik tetiğini, bu mübarek gün vesilesiyle ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olması dileğinde bulundu. 
     
Peygamberimizi örnek alan dünya ve ahret saadetine kavuşur

Her Peygamberin ümmetinin, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmış olduğunu hatırlatan Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Sevgili Peygamberimizi anmak ibadettir. Doğum Günü Mevlid Gecesi, halk arasında da Mevlid Kandili olarak tanımlanır. Mevlid gecesi; Rebî'ul-Evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. 2021 yılı Mevlid gecesi 17 Ekim 2021 Pazar gününü 18 Ekim 2021 Pazar gününe bağlayan gecedir. Dünyadaki bütün insanlara Peygamber olarak gönderilen, Muhammed aleyhisselamın doğduğu gecedir. Bu gece, Kadir gecesinden sonra, en kıymetli gecedir. Bu gece, Peygamber Efendimiz doğduğu için sevinenler affolur. Bu gece, Resulullah Efendimizin doğum zamanlarında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Kendileri de anlatırdı. Bu gece, Eshab-ı Kiram da, bir yere toplanıp, okurlar, anlatırlardı. Bütün Müslümanlar da, her sene, bu geceyi, Mevlid Kandili olarak kutlamakta, her yerde Mevlid kasideleri okunarak Resulullah Efendimiz hatırlatılmaktadır” dedi. 

Doğum gününü kutlamak Allahü Teâlâ’ya şükretmek olur

 Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in son peygamber olduğunu hatırlatan Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Mevlid Gecesi yada halk diliyle Mevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğum günüdür. Peygamber Efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Bu gece; Sevgili Peygamberimiz, Allahü Teâlâ’nın Habibi Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi vesellem doğduğu için sevinenler affedilir. Bu gecede, Resulullah doğduğu zaman görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevabdır. Kendisi de anlatırdı. Eshab-ı Kiram da bir yere toplanıp anlatırlardı. Hatta Mevlid Gecesinde erkek kadın karışık olmadan, çalgı ve başka haram karıştırmadan, Allah rızası için Kuran-ı Kerim okumak, Salevat-ı Şerife getirmek, tatlı şeyler yedirip içirmek, hayrat ve hasenat yapmak, böylece o gecenin şükrünü yerine getirmek lazımdır. Doğum gününü kutlamak Allahü Teâlâ’ya şükretmek olur” diyerek bu geceyi bütün Müslümanların en iyi şekilde ihya ettiklerine inandığını belirtti.

Cenab-ı Hak Resulünün nâmını dünya ve ahirette de yükseltti

Bilindiği gibi Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed sallalahu aleyhi vesellem; Mîlâdî 571 yılında, Hicretten 53 sene evvel Rebîulevvel ayının 12. Pazartesi gecesi sabaha karşı Mekke’nin Haşimoğulları mahallesinde, Safâ Tepesi yakınında bir evde doğdu. O gün henüz güneş doğmadan âlem nûr ile doldu. Âdem aleyhisselâmdan beri babadan evlâda intikal edegelen nûr asıl sahibine ulaştı.
Cenab-ı Hak Resulünün nâmını dünya ve ahirette de yükseltti. Hiçbir şehadet getiren, hiçbir namaz kılan yoktur ki şehadet kelimesini ve Resulullah’ın mübarek adını zikretmiş olmasın. (Katâde)
Allahü Teâlâ buyurdu ki: “Ben anıldıkça Habibim sen de benimle birlikte anılmak suretiyle şânını yükselttim.” [Ebu Ya'la, İbni Hibban]
Senin ismini doğuda, batıda, yeryüzünün her yerinde yükselttim. (Savi tefsiri) [Batıya doğru, bir tul derecesi gidilince, namaz vakitleri 4 dakika gecikiyor. Her 28 km gidişte, aynı vaktin ezanı birer dakika sonra tekrar okunuyor. Böylece, yeryüzünün her yerinde, her an ezan okunmakta, Muhammed aleyhisselamın ismi, Allahü Teâlâ’nın ismi ile beraber her an, her yerde işitilmektedir.]
Öyle bir yükseltme, yüceltme ki kendi ismini Habibinin ismi ile birlikte andırdı, Ona itaati kendisine itaat olarak gösterdi, melekler Ona salât etti, müminlere de Ona salevât getirmeyi emretti, Onu ismiyle değil, hep Resulüm, Habibim gibi güzel sıfatlarla andı. (Beydavi)
“Resulullah’ta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır.” [Ahzab 21]
Ezan, ikamet, teşehhüd, hutbe gibi birçok yerde benimle beraber adını andırmak suretiyle şanını yücelttik. (Celâleyn)

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen’den Mevlid Kandili mesajı; “Sevgili Peygamberimizi anmak ibadettir”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz