Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"İlimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat:20.00 da başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 07.00 itibariyle sona erecektir.
Bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerimiz Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir.
Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum.
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya ve kamu düzenini sağlamaya devam edeceğiz."
AYM talebi reddetti
Bu arada, Türkiye Anayasa Mahkemesi (AYM), Cizre’de sokağa çıkma yasağının kaldırılması talebini reddetti.
AYM’nin internet sitesinde, Ömer Elçi ve Mehmet Girasun adlı vatandaşların, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Eylül’den bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağına ilişkin bireysel başvuruda bulunduğunu bildirdi.
Anayasa Mahkemesi İkinci Bölümü, başvuru kapsamındaki sokağa çıkma yasağı kararının yürütmesinin durdurulmasına ilişkin tedbir talebinin reddine karar verdi.
Şırnak Valiliği, “PKK mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince”, Cizre’de 4 Eylül'de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.
Bu kararla ilçedeki yasak devam edecek.

Sivillerin de hayatını kaybettiği kentte su, yiyecek ve ilaç sıkıntısı çekiliyor.
Elektriklerin genellikle kesik olduğu ilçede telefon ve internet bağlantıları da

