Diyarbakır/Mardin - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camisi'nde (Kurşunlu Camisi) sabah saatlerinde yangın çıktı.
El yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangına müdahale için bölgeye gönderilen itfaiye ve polis ekiplerine ateş açıldığı bildirildi.
Yangında, Osmanlı döneminden kalma caminin büyük oranda zarar gördüğü öğrenildi.
Sözkonusu cami, 1516-1520 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu Camisi" diye anılıyor.
Diyarbakır'daki ilk Osmanlı eseri camiye bir süre önce de uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, saldırıda caminin kapı, duvar ve camları zarar görmüştü.
Nusaybin’de 2’nci gün
Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 2’nci günde ulaştı.
İlçede eczane ve fırınlar dışında tüm iş yerlerinin kepenklerinin kapalı olduğu gözlendi.
Nusaybin'de dün zırhlı araçtan açılan ateş sonucunda ağır yaralanan 23 yaşındaki Cudi Teber kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Dicle Mahallesi’nde yaşanan olayda Mehmet Emin İnan da (55) hayatını kaybederken, yaralanan 4 kişinin tedavileri sürüyor.(rüdaw)

