Jammeh, Batı Afrika ülkesi Gambiya'nın sahil kenti Brufut'ta yaptığı açıklamada, "Gambiya'nın kaderi, Yüce Allah'ın ellerindedir. Bugünden itibaren Gambiya bir İslam devletidir. Vatandaşlarımızın haklarına saygı duyan bir İslam devleti olacağız" ifadesini kullandı.
Ülkesinde 1994 yılından bu yana Devlet Başkanı olan Jammeh'in açıklaması, Gambiya Devlet Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı.
Jammeh'in, Gambiya'daki Hristiyanlar’ın dini ibadetlerini yerine getirmeyi sürdüreceği, "İslam devleti" ilanının, ülkede kadınların giyimlerine kısıtlama getirilmek için kullanılmasına izin verilmeyeceğini dile getirdiği belirtildi.
Gambiya yüzölçümü açısından Afrika kıtasının en küçük ülkesi. Ülke Gambiya Nehri'nin her iki kıyısı boyunca kurulmuş olup, Atlas Okyanusu kıyısı hariç, tamamen Senegal ile çevrili bir konumda. Ülke genelinde 2013 tahmini nüfus sonuçlarına göre 1.740.860 kişi yaşıyor.
Ülkenin başkenti, Atlantik Okyanusu kıyısında ada üzerine kurulu olan Banjul'dur.
Resmi dili İngilizce olan ülkede nüfusun % 85’I Müslüman, % 8’I ise Hristiyan.

