Kış lastiği hayat kurtarır

Kış aylarının gelmesiyle beraber kar lastiği satışında artış yaşandı. Hayati önem taşıyan ve takılmadığı zaman kazalara davetiye çıkartan lastiklerin fiyatı 200 ile 900 TL arasında değişiyor.

2083 kez okundu.
Kış lastiği hayat kurtarır Advert

Kış bu yıl çetin geçiyor. Kış mevsimi belirli aralıklar ile yoğun kar yağışı ile devam ederken, meydana gelen yoğun kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor. Özelikle kar lastiğini takmayı ihmal eden sürücüler kazalara davetiye çıkartırken, meydana gelen kazalar maddi hasarlı ve hatta ölümlü trafik kazalarına neden oluyor.

Öte yandan kar lastiği takmayan sürücülere yaklaşık 600 TL ceza uygulanırken, Kış lastiği takma tarihi ise 1 Nisan’da son bulacak.

Hal böyle olunca, oto lastikçiler yoğun mesaiye başladı. Oto Galericiler Sitesi’nde esnaf olan Ertuğrul Batıge, yoğun kar yağışı nedeniyle satışlarda artış olduğunu söyledi.

Batıge açıklamasında: “Sürücülerin muhakkak kış lastiği takması gerekiyor. Kış lastiği takmayan vatandaşlarımıza hem para cezası uygulanıyor. Hem de sürücüler, meydana gelen kazalardan dolayı ciddi zararlar ödemek zorunda kalıyor” dedi.

İYİ KIŞ LASTİĞİ NASIL BELLİ OLUR?

“ İyi bir Kış lastiği dişlerinden belli olur. Lastiğin aralıkları 4 santimden başlamalı ve içe doğru üçgen çeklinde olmalı. Sürücüler emin oldukları yerlerden lastik almalı. Kaliteli Kış lastikleri fiyatlarından bile anlaşılır. Çifti 200 ile 900 TL arasında değişiyor.

Bazı vatandaşlar ucuz olduğu için çıkma ismini verdiğimiz ikinci el lastik tercih ediyor. İkinci el lastikler kaliteli olmuyor. Piyasada kaliteli ikinci el lastik bulmak çok zor, bundan dolayı vatandaşlarımızın aklında şüphe olmaması için sıfır lastikleri tercih etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜLERE ÇAĞRINIZ VARMI?

Sürücülere de çağrıda bulunan oto lastik ustası Ertuğrul Batıge şunları söyledi. “Sürücülere çağrımız, dikkatli araç kullansınlar. Kış lastiğini kesinlikle ihmal etmesinler. Karın yoğun olduğu bölgelerde muhakkak kar zinciri taksınlar. Aksi halde, hem can kaybına hem de mal kaybına neden olur” dedi. URFANATIK

Şanlıurfa sondakika göndem sağlık yaşam gaphaberleri ruhanews spor pkk Ortadoğu terör ölüm siyaset din ırk mezehp
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik