Bireyden Topluma Yiten Değerlerin Kazanılması”

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Şanlıurfa Atatürk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Tümay Sarı Dağ'ın kurucusu olduğu, Türkiye’de farklı illerden toplam 10 öğretmenin katılımıyla Mart ayı başından bu yana “Bireyden Topluma Yiten Değerlerin Kazanılması” adlı bir eTwinning projesi yürütmekteyiz.

1555 kez okundu.
Bireyden Topluma Yiten Değerlerin Kazanılması” Advert

PROJE HAKKINDA

Dünyada teknolojik gelişmelerin yanında yaşanan savaşlar, salgın şartları, ekonomik krizler neticesinde insanlar umutsuzluğa düşmüş ve birbirinden koparak bireyselleşmeyi tercih etmiştir.
Böylesi bir ortamda bireylerin başarısının salt zeka ve motor becerilerinden öte hisseden,yaşayan bir varlık olarak yaşamını devam ettirebilmek için temel insani değerlerini kaybetmemesi zaruri bir beceri haline gelmiştir.
Etrafında olan bitene kayıtsız kalmayan,sorgulayabilen,insan olmanın erdemini hayatında uygulamaya istekli bireyler yetiştirmek için okul ortamında yapılacak etkinliklerle farkındalık oluşturmak temel amacımızdır.Değerler eğitiminin önemi,yaşama uygulanması becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir.

PROJENİN HEDEFLERİ

Hedeflerimiz
1- Öğrencilerimize evrensel insani değerleri aşılamak
2- Özgüven, empati, iletişim ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmek,
3- İşbirlikçi ve grup içi çalışma becerilerini kazandırmak,
4- Paylaşımcı olmaya ve karşılıksız iyilik yapmaya istekli hale getirmek,
5- Kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak,
6- Çevresinde olup bitene duyarlı sorumluluk bilinci yüksek bireyler olmalarında öncülük etmek. 

PROJENİN ÇALIŞMA SÜRECİ

       Projemize başlarken proje hakkında bilgi vermek, projeyi okulumuza tanıtmak için proje yürütücüsü olan okulumuz İngilizce öğretmeni Tümay SARI DAĞ eşliğinde projede görev alan 9 öğrencimiz okulumuzda bir okul panosu oluşturdu ve panomuzda Web2.0 araçlarını kullanarak proje için hazırladıkları değerler temalı afişlerinden Değerler Panosu hazırladılar.

·             Ayrıca  güvenli internet kullanımıyla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla da proje öğrencilerimiz okulumuzda "Güvenli İnternet Kullanımı" panosu hazırladılar.  

Projenin adından da anlaşılacağı üzere süreç boyunca yitmeye yüz tutmuş değerlerimize karşı farkındalıkları artırmayı amaçlamaktayız.

Ortaklarımızla ve öğrencilerle sık sık toplantı yaparak, yapılmış olan etkinlikleri değerlendiriyoruz ve yapılacak etkinliklerin nasıl daha etkili ve verimli yapılması konusunda beyin fırtınası yapıyoruz. Öğrencilerimizi de etkinlik öncesi ve sonrası değerlendirmelere katıyoruz. Bunun için proje forum sayfasını yoğun bir şekilde kullanmaktayız. Etkinlikler yapılırken öğrencilerimiz web2.0 araçlarını başarılı bir şekilde kullanmaktadır.

Etkinlik videolarımız:

Sokak Hayvanları İçin Yuva, Mama ve Su Kapları Yapımı

Sokaktaki Dostlarımızı Besliyoruz

İftarda Sofranızdayız

Proje etkinliklerimizin detaylarını görmek isterseniz etwinning proje sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bireyden Topluma Yiten Değerlerin Kazanılması eTwinning Projesi

Bireyden Topluma Yiten Değerlerin Kazanılması ” 2 dostum
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Yurdun kuzeybatı kesimleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Yurdun kuzeybatı kesimleri için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Yahudiye ve Samiriye'de aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi
Yahudiye ve Samiriye'de aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi