Şanlıurfa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde Gaziler Günü kutlamaları şehitlik anıtında saat 9.00’da başladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube başkanı Hasan Arslan ve gazi arkadaşları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak, Türk bayrağı göklere çekildi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hasan Arslan törende yaptığı konuşmada, bugün 19 Eylül 1921 yılında TBMM’nin çıkardığı özel bir kanunla büyük Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ‘Gazilik’ unvanının verildiği günü anmak için toplandıklarını söyledi. Arslan “Gazi, bir savaş meydanının yaşayan siperlerin mevzilerin sessiz çığlığı, Anadolu’nun herhangi bir yerinde sessiz ama kahramanca hayata veda eden evlatlarıdır. Şehit ise vatan toprağıdır, istiklal uğrunda, namus yolunda can veren Mehmet’tir, bütün bir millete Hürriyet zevkini tattıran, gözünü kırpmadan kemiğini etten ayıran, silahını inançla kullanandır. Şehit topraktır, toprak ise vatandır. Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitleri saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.
Daha sonra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 19 Eylül Gazileri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Şanlıurfalı gazileri ve dernek temsilcilerini makamında kabul etti.
Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol’un da hazır bulunduğu ziyarette Muharip Gaziler ve Harp Malulleri Demeği Başkanı Hasan Aslan tarafından Vali İzzettin Küçük’e teşekkür plaketi takdim edildi.
Misafirleriyle bir süre makamında görüşen Vali Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, misafirlerinin 19 Eylül Gazileri Anma Günlerini kutladı.
Şanlıurfa Anadolu lisesinde günün anlam ve önemine yönelik programla devam etti.
Gaphaberleri.com:Süleyman TURAN

