Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu.

284 kez okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu Advert

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Türkiye'nin hedef yükselterek dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hazırlığı yaptığı şu dönemde DEİK'e çok önemli görevler düşüyor.

DEİK merkez ofisi ile iddialarına uygun bir altyapıya da kavuşmaktadır. Önce güven iklimini tesis ettik. Devletine güvenen iş dünyamız bir anda şaha kalktı.

2001 krizlerinin ağır yükü altında ayakta durmakta zorlanıyordu. Altyapı eksikliklerimiz, darbenin etkisiyle sürekli tökezleyen yapısıyla geleceği kestiremiyorduk. Önce süratle güven ve istikrar iklimini tesis ettik.

İş dünyası bir anda adeta şaha kalktı. Marmaray'ın yapılışı herhalde rastgele bir olay değildir. Bütün engellemelere rağmen, bizim için olmaz denilen Marmaray'ı milletimizin hizmetine sunduk.

İstanbul'dan 7,5 saatte İzmir'e gidilirken, 3,5 saatte nasıl gidilir onu gösterdik. İzmir-Manisa arasındaki dağlar aşılamıyordu, Sabuncubeli Tüneli'ni yaptık.

Biz bunlarla hiçbir zaman yetinmedik. Aşk ile koşan yorulmaz dedik. Bütün bunlarla beraber 6100 kilometreden aldığımız karayollarını 28 bin kilometreye çıkardık.

Şu anda gelip gidenler bunu gördüğü zaman dediler ki neler yapmışsınız. Finali de Çanakkale Köprüsü ile yaptık. Dünyada bir ilke Türkiye olarak imza attık. Avrupa ve Asya'yı bir de oradan bağladık.

Hayatını eser ve hizmet siyasetine adamış bir kişi olarak sizleri en iyi bizim anladığımızı herhalde kimse inkar edemez.

Yeni ekonomi programımızın en büyük güvencesi sizlerin azmi, gayretidir, çalışmalarıdır.

Türkiye öyle bir muhalefet ile başbaşa ki, sadece muhalefet yapmak değil, akılları bulandırmaktan başka bir yaptıkları yok.

1960'lı yıllarda ne dedilerse bugün de aynısını söylüyorlar. Rahmetli Menederes için uçaklar dolusu altın yurt dışına kaçırdı demişlerdi. Şimdi de benim için aynı ifadeleri kullanıyor. 

Muhalefet sadece akılları bulandırmanın gayretinde. Utanmadan 'kaçacak' diyor, 15 Temmuz'da kaçırtmadınız. Erdoğan'ı 15 Temmuz gecesi kaçırtamadınız ama sen tankların arasından kaçtın.

Bu kadar yalan yanlış şeyleri yakıştırmanın, iftira atmanın ne anlamı var. Akşam yalan, sabah yalan.

Bay Kemal ne derse desin, Erdoğan burada. Dünyayla irtibatlarımız nasıldır, bunlar da ortada. Bay Kemal hiç heveslenme, Erdoğan bu ülkede hizmet etmeye devam edecek.

Paralardan bahsediyor. Evet 150 bin lira kazandım, 100 bin lira daha kazandım. Bu paraları o iftira attığı TÜRGEV ve Ensar Vakıflarına ben Bay Kemal adına veriyorum. Hiç olmazsa bir hayra vesile olsun. Oradan oraya gidecek fakirin eliyle.

Anlattığı şeyler Amerika'da yapılan Türkevi'nin hemen iki cadde arkasında muhteşem bir yurt. Buna bu kadar yalan yanlış şeyleri yapıştırmanın en anlamı var. Ama maalesef akşam yalan, sabah yalan.

İstihdamı ve büyümeyi koruyarak hedeflerimize ilerlemeyi tercih ettik. Küresel ekonomik krize rağmenTürkiye, potansiyelini daha etkin kullanabilmenin yollarını hayata geçiriyor. Türkiye gemisi hasar görürse bunun sonuçlarını hep beraber görürüz.

Fırsatçılar Türkiye gemisinin yara alması için elinden geleni yapsa da umutlu olmak için yeteri kadar veri mevcut. Biz çareyi üretimde ihracatta arıyoruz, bu yolda devam edeceğiz."


Hibya Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde konuştu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı