Hayat 15 Şubat'ta durdu

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile Türkiye'ye getirildiği 15 Şubat'ın 18'inci yılı nedeniyle kepenklerin açılmadığı birçok kent siyahlara büründü. Gün içinde yine Kürdistan ve Türkiye'nin birçok kentinde protesto gösterileri ve yürüyüşler düzenlenecek.

1142 kez okundu.
Hayat 15 Şubat'ta durdu Advert

DİYARBAKIR

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat vesilesiyle düzenlenen eylemler bugün Kürdistan ve Türkiye'nin birçok yerine yayılıyor. Birçok yerde yapılacak basın açıklaması ve yürüyüşlerle 15 Şubat protesto edecek. Diyarbakır'da bugün saat 12.00'de Batıkent Meydanı'nda yapılacak yürüyüş öncesinde esnaf kepenk açmayarak hayatı durdurdu. Kentin birçok yerinde kepenklerin kapatılırken, öğrenciler ise okulları boykot ederek okullara gitmedi.

 

Diyarbakır'ın Bismil, Silvan, Ergani, Hazro ve birçok ilçesinde de uluslararası komployu protesto etmek için ilçelerde esnaf kepenk kapatarak, şoförler kontak çalıştırmayarak hayatı durdurdu.

 

ŞIRNAK

 

Uluslararası komplonun yıldönümünde direnişin merkezi Şırnak ve ilçelerinin tamamında hayat durdu. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu Şırnak'ta komployu protesto etmek amacıyla saat 13.00'da HDP ve DBP binaları önünden Ömer Kabak Meydanı'na yürüyüş düzenlenecek. Şırnak'a bağlı Gundikê Melê (Balveren), Dêrgul (Kumçatı) ve Kasrik beldelerinde de kepenkler açılmadı.

 

Sıkıyönetim uygulamalarının aylardır sürdüğü Silopi, İdil ve Beytüşşebap'ın yanı sıra Uludere ve Güçlükonak'ta da hayat durduruldu. Bu ilçelerde gün içerisinde komployu kınamak amacıyla yürüyüşler düzenlenecek.

 

MARDİN

 

Bir diğer direniş merkezi Mardin ve ilçelerinde de PKK Lideri Öcalan için hayat durduruldu. Mardin merkez, Kızıltepe, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Mazıdağı, Midyat, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinde fırın ve eczanelerin dışında hiçbir iş yeri kepenk açmadı. Kent genelinde büyük sessizlik hakim. Öğrencilerin okula gitmediği kentte, basın açıklamaları düzenlenecek.

 

Aylardır direniş mahallelerine yönelik saldırıların olduğu Nusaybin'de de kepenkler açıklmadı. Dün akşam saatlerinde zırhlı araçlardan yapılan ateşle katledilen 12 yaşındaki  Muğdat Ay için 10.30'da düzenlenecek cenaze törenine katılacak ilçe sakinleri, programın ardından ise 15 Şubat'ı ve katliamları kınamak amacıyla yürüyüş düzenleyecek.

 

Mardin Kızıltepe'de Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edilişi, dün akşam Turgut Özal Mahallesi Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Evi'nde düzenlenen etkinlikle protesto edilirken, Koçhisar, Berçem ve İpek mahallerinde bir araya gelen yurttaşlar ise yürüyüş düzenleyerek, Öcalan'ın özgürlüğünü istedi. Protesto yürüyüşlerinin düzenlendiği mahallelerde polis tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle halka saldırdı. Müdahaleye kitlenin taş ve molotofkokteylilerle karşılık vermesi ile başlayan olaylar geç saatlere kadar sürdü.

 

Sabah saatlerinde ise esnafların kepenk açmadığı ilçede saat 13.00'da basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirilecek.

 

Kepenklerin açılmadığı Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde ise askerler ilçenin giriş-çıkışlarında kimlik kontrolü yapıyor. Öte yandan zırhlı araçlar durmadan mahalle ve kent merkezinde devriye geziyor.

 

VAN

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın uluslararası komplo ile Türkiye'ye getirildiği 15 Şubat'ın yıldönümü nedeniyle Serhat bölgesi il ve ilçelerinde kepenkler açılmadı. Komploya tepki göstermek ve Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için Van'ın merkez ve ilçe mahalleleri ile ana caddelerinde kepenkler açılmadı. Saat 12.00'da da DBP ve HDP ilçe örgütlerinin öncülüğünde Sebze Hali'nden 2 Nisan Kavşağı'na kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

 

HAKKARİ

 

Komplonun yıldönümü nedeniyle günlerdir kepenklerin açılmadığı Hakkari ve ilçelerinde bugün de hayat durdu. Kepenklerin kapalı olduğu Hakkari'de HDP İl binası ile evlerin balkonlarına siyah bezler  asıldı. Çelê (Çukurca) ilçesinde ise, ilçe binalarına siyah bezler asılırken, fırın ve eczane dışında esnaf kepenk açmadı. Devlet güçlerinin saldırılarına karşı günlerdir ayakta olan Gever'de de (Yüksekova) esnaf kepenk açmazken,  şoförler de kontak kapattı.  Hayatın durduğu kentte, onlarca yurttaş ev ve işyerlerine siyaz bezler asarken, öğrenciler de okulları boykot etti. Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde halk 15 Şubat'ı protesto etmek için hayatı durdururken, ilçede eczane ve fırınlar dışında kepenkler açılmadı.

 

AĞRI

 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle esnaf kepenk açmadı. İlçede eczane ve fırınlar dışında tüm işyerleri kepenk kapatırken, ilçede saat 12.00'da da HDP ve DBP öncülüğünde basın açıklaması yapılacak. 

 

MUŞ

 

Serhat'ta hayatın durduğu kentlerden biri olan Muş'un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde de kepenkler açılmadı.  Fırın ve eczaneler dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu Bulanık'ta sessizliğe bürünürken, polis ise ilçeyi abluka altına aldı. Kepenklerin kapalı olduğu Malazgirt ilçesinde de, DBP İlçe örgütü binasına siyah bez asıldı.

 

ADANA

 

15 Şubat uluslararası komployu kınamak amacıyla dün kepenk açmayan Adana esnafı, bugün de kepenk açmadı. Adana'nın Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerine bağlı Barbaros, Dağlıoğlu, Fırat, Gülbahçe, Denizli, Havuzlubahce, Küçükdikili, Şakirpaşa, Ova, Onur, Uçak, Anadolu, Başak, Dedekorkut, 19 Mayıs, Küçükkırım, Belediyeevleri, Yersuvat, Esentepe, İnönü ve Altiocak mahallelerinde esnaf kepenk açmadı. Mahallelerde büyük bir sessizlik hakimken, ilerleyen saatlerde halkın sokağa çıkması bekleniyor.

 

MERSİN

 

Mersin'de de dün komployu kınamak için kepenk açmayan esnaf bugün de kepenk açmayarak hayatı durdu. Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerine bağlı, Demirtaş, Kurdali, Yenipazar, Hal, Yeni Mahalle, Şevket sümer, Gündoğdu, Güneş, Tozkoparan, Barbaros, Fahrettinpaşa, Fevziçakmak, Girne, Şahin, Bağlar ve Mithatpaşa mahallerinde esnaf kepenk açmadı. İşçiler ise işe gitmezken, yurttaşlar çocuklarını okula göndermedi. Mahallelerde sessizlik hakimken polisin devriye atması dikkat çekti.

 

ANTEP

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın uluslar arası komplo ile Türkiye'ye getirtilmesinin 18. yılında çeşitli eylemlerle protesto edilmeye devam ediliyor. Antep'in Şahinbey ilçesine bağlı Vatan, Güzelvadi, Karayılan ve Düztepe mahallelerindeki esnaf kepenkleri açmayarak Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etti.

 

URFA

 

Uluslararası komplonun yıldönümünde kepenklerin açılmadığı Urfa'nın Suruç ilçesinde hayat durdu. Kontakların da çalıştırılmadığı ilçede yurttaşlar işyerlerine ve okullara gitmeyerek komployu kınadı. İlçede eczane ve fırınlar dışında hiçbir esnaf kepenk açmadı.

 

KOBANÊ

 

Kobanê Kantonu'nda da esnaflar 15 Şubat nedeniyle kepenkleri açmayarak protesto etti. Sadece bir fırının açık olduğu kentte yurttaşlar siyah elbiseler giyilerek, birçok işyeri ve evlerin balkonlarına siyah bez asıldı.

 

kaynak.diha

Urfa haberleri hdp akp chp mhp siyaset savaş yaşam ölüm Ortadoğu kürtistan türkiye spor gap apo pkk demokrasi adalet dünya urfagündem gaphaberleri ruhanews sondakika Şanlıurfa
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil