Akşener ve İmamoğlu Çengelköy'de açılışta

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yapımını tamamladığı Çengelköy Kültür Merkezi’nin açılışı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla yapıldı.

303 kez okundu.
Akşener ve İmamoğlu Çengelköy'de açılışta Advert

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, açılıştaki konuşmasında, Türkiye'nin hem insan,  hem de ekonomik kaynağı olduğunu söyledi.

''Türkiye'de israf, Türkiye'de kayırmacılık, Türkiye'de liyakatsizlik, Türkiye'de yandaş kayırma gibi pek çok olumsuzluğun Türkiye'deki kaynakları erittiği, insanları umutsuzluğa sevk ettiği ve maalesef devletin, sosyal devlet olma özelliğinin hızla kaybolduğu bir dönemeçteyiz.'' ifadesini kullanan Akşener, bunu sağlayanın ''partili Cumhurbaşkanlığı sistemi'' olduğunu öne sürdü.

Akşener, devletin kurumlarının birbiriyle rekabet eden değil, dayanışan bir şekilde çalışması gerektiğine işaret etti.

Avcılar’daki metrobüs kazası sonrasında AK Parti gençlik kolları üyeleri tarafından sosyal medyaya yüklenen videoyaya ilişkin görüşlerini aktaran Akşener, Allah şahittir, kalbim yarıldı. Bu çocukları buralara ittiren, bu konuşmaları yaptıran bir zihniyet var. Bu zihniyet İstanbul'u kaybetti, o günden beri kendini toparlayamadı. Gittikçe kötüleşiyor, gittikçe çirkinleşiyor." ifadesini kullandı.

İBB Belediye Başkanı İmamoğlu da metro gibi büyük yatırımlarda ve diğer projelerde, önceliği fazla oy aldıkları yerlere verme anlayışında olmadıklarını söyledi.

''Bizden önceki yönetime bu anlamda asla benzemedik, benzemeyeceğiz. '' diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Siyaset her şeydir. Parti ve oy için her şey yapılabilir’ anlayışının esiri asla olmadık, olmayacağız. Bizim için 16 milyon İstanbullu birdir, eşittir. Aynı haklara ve saygınlığa sahiptir. 150 projenin her birisinde ayrımcılığın, partizanlığın gölgesini dahi göremezsiniz.''

İmamoğlu, dün yaşanan metrobüs kazasına da değinerek,''İki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. 18.30’da oluşan bu kaza, yaklaşık iki saat içerisinde, ekiplerimizin de hızlı müdahalesiyle tekrar yolun ulaşıma açıldığını ifade edeyim. Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak, kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim.'' ifadesini kullandı.“Kimin kusuru var ise ortaya çıkarılacak”

Kazada yaralanan bütün vatandaşların kendilerine emanet olduğunu kaydeden İmamoğlu, şunları dile getirdi:

''İlk andan itibaren her birisinin sağlığıyla ilgilendiğimizi, evlerine eriştirmeye kadar, ihtiyaçlarına varıncaya kadar ilgilendiğimizi belirtmek isterim. Bu sabah itibarıyla İBB’nin teftiş kurullarını hem belediyemizin hem de İETT'nin talimatımla bir soruşturmayı başlattığımızı, eğer bir ihmal varsa bir kusur varsa bu konuda hangi mevkide olursa olsun gerekli idari uygulamaları yapacağımdan da hiç kimsenin, hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın.''

İmamoğlu, kaza sonrasında sosyal medyada hızla yayılan propaganda görüntüleri ile ilgili ise şunları ifade etti:

''Üzüldüm ve sizin huzurunuzda şu mesajı buradan vermek istiyorum, o çocuklarımızın, o gençlerimizin annelerine, babalarına yalanın, iftiranın, siyaset için, oy için her şeyin mubah olduğunun talimat verildiği bu AK Parti'nin teşkilatlarına çocuklarınızı, gençlerinizi emanet etmeyin, yollamayın. Oy verin, oy vermeyin beni ilgilendirmiyor ama bu çocuklarınıza oraya göndermeyin. Devletin kurumlarını birbiriyle yarıştırmayın. Ne AFAD sizin, ne İçişleri Bakanlığı sizin, ne de Büyükşehir Belediyesi bizim, milletin. Kurumlar birbiriyle yarışmaz, dayanışma içinde olur. Sosyal medyada ‘Ekrem İmamoğlu’nun otobüsleri kaza yaptı’ şeklinde açıklamalar gördüm. Benim bir tane otobüsüm yok. Bu otobüs, milletin.''

2017 yılında yapımına başlanan Çengelköy Kültür Merkezi, 4 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Kültür Merkezinde; Entegre İletişim Merkezi, Yönetici Ofisleri Çağrı Merkezi, Derslikler, Fuaye Alanı, Çocuk Eğitim ve Oyun Odası, Kütüphane, Cep Sineması, Mahalle Evleri, Psikolojik Danışma Merkezi ve Terapi Odaları, Kreş, Atölye ve Sergi Alanları, Konferans ve Toplantı Salonu, 22 Araçlık Kapalı Otopark bulunuyor.

Hizmet binasında ise İBB’nin; Mahalle Evi, Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi, İSADEM, Psikolojik Danışmanlık Merkezi (PDM), Halkla İlişkiler Müdürlüğü Çağrı Merkezi ile Orkestralar Müdürlüğü hizmet sunacak.

Çengelköy Kültür Merkezi’nin açılış törenine, İYİ Parti Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Burak Akburak, Ümit Dikbayır ve Berna Sukas ile İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu katıldı.

Hibya Haber Ajansı

Akşener ve İmamoğlu Çengelköy'de açılışta
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz