Ankara'da düzenlenen Şanlıurfa tanıtım günlerine tepkiler sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi organizasyounda Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesinde düzenlenen Şanlıurfa tanıtım günlerine bir tepki de Şair-Yazar Abdülkadir İkbal'den geldi.

İkbal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Buyurun cenaze namazına. Hatay tek kuruş masraf etmeden bu etkinliğe damgasını vuruyor. " ifadelerini kullandı.

İkbal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ankara da Urfa'nın tanıtım günleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor, Urfa'nın o sade yağlı muhteşem kadayıfı değilde Hatayın künefesi anlatılıyor. Buyurun cenaze namazına. Hatay tek kuruş masraf etmeden bu etkinliğe damgasını vuruyor. Böyle bir gafleti ,bilgisizliği, vurdumduymazlığı kim izah edebilir?

Urfa'nın kendi yağıyla yapılmış muhteşem kadayıfı yok oldu gitti. Hemde kendi elimizle katlettik. Terbiyem müsaade etseydi çok farklı kelimeler kullanırdım.

Gerek Zakkum denilen İslam düşmanı o herifleri Urfa ya getirip konser verdirmek ve gerekse Ankara daki bir rezalet etkinliğe ses çıkarmak gerek. Onun için KENT KONSEYİNİ bir kez daha göreve davet ediyorum. Bunları takip etmek Kent konseyinin ana görevidir."