Seminer hakkında kısa bir değerlendirme yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; Gençlik Merkezi olarak ders, kulüp, atölye çalışmalarının yanında gençlere her türlü faydalı alanda seminerler veriyoruz. Bu amaçla hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan Sosyal Güvenlik Kanunu ve Vergi bilinci ile ilgili bilinmesi gerekenler hakkında gençleri bilgilendirmek istiyoruz. Bizlere destek olan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürü İsmail ÜNLÜ ve personellerine ve Vergi Denetim Müdürü İsmail POLAT beye teşekkür ediyorum dedi.
Seminere konuşmacı olarak katılan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail ÜNLÜ ise; Sosyal Güvenlik, herhangi bir sosyal risk yüzünden geliri veya kazancı azalmış kişilerin, başkalarının yardımına gerek kalmaksızın, yaşama ve geçinme ihtiyaçlarını karşılayan bir sistemler bütünüdür. SGK nın temel amacı; sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Bu bağlamda, sosyal güvenliğin ana işlevinin, değişik sosyal risklerin yol açtığı gelir kayıplarına (hastalık, işsizlik, yaşlılık) veya gider artışlarına (çocuk yetiştirmek, kira masrafları, yol giderleri) karşı telâfi edici sosyal yardım ve destekler sunmak olduğunu belirtebiliriz. Dedi.
Vergi seminerine konuşmacı olarak katılan Vergi denetim Müdürü İsmail POLAT ise; Vergi halk hizmetlerinde harcanmak üzere devlet tarafından ya doğrudan doğruya ya da bazı maddelerin fiyatlarının üstüne eklemeler yapmak suretiyle toplanan gelirdir. Devlet, vergi adı altında çok çeşitli araçlar kullanmakta, daha doğrusu bireylerin ödeme gücünden, yararlanarak pay almaktadır. Bireylerin gelir elde etmesi, kurumların kazanç sağlaması, gelirlerin harcanması, istihsal ve satış nedenleriyle ya da miras ve hibe yoluyla malların el değiştirmesi, bir servete sahip olma, sahip olunan servetin değerinde artış görülmesi gibi olaylar, devletin vergi koymasının belli başlı nedenlerini oluşturmaktadır. Ödediğimiz vergiler yine vatandaşa hizmet olarak geri dönmektedir. Dedi.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat ÖNEN ise; Gençlik merkezleri olarak her zaman gençlerin yanında olduk bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Gençleri önemsiyoruz. Başta Valimiz Sayın İzzettin KÜÇÜK başta olmak üzere vali yardımcısı Ahmet YILDIZ’ a bizlere her konuda destek oldukları için teşekkür ediyorum dedi. Programa sonunda Öğrenciler seminerlerin son derece faydalı olduğunu, programların devam etmesi temennisinde bulunduklarını ve memnun kaldıklarını dile getirerek teşekkür ettiler.

