Rabia mı Topçu Meydanı mı? Referandum Yapılmalı
Ömer Dodanlı

Rabia mı Topçu Meydanı mı? Referandum Yapılmalı

Bu içerik 1364 kez okundu.

Şanlıurfa Büyükşehir  Belediyesi, eski Valilik yerine yapılan meydana  STK’ların önerisi ile meclise sunulan ‘RABİA’ meydanı ismi Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi meclis üyelerinin çoğunluğunun kararı ile ‘RABİA’’ismi üzerinde  Kentteki diğer STK’ları  ve halkı ikiye böldü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir belediye meclis üyelerinin aldığı karar karşısında kentteki bu Topçumeydanı mı? Yoksa Rabia meydanı mı ? insanların kafalarındaki  bu ikileme kökten çözüm getirmek için  halka sorulmasında fayda var.

Bunun için tün STK’ların yani sıra kırsal mahalle muhtarlarıyla yapılan açık oylama, merkez mahalle muhtarlıklarına koyulan sandıklar ve sosyal medya üzerinden yapılan anket ile oylamaya sunulabilir.

 Mesela bir meydan üzerinde neden bu kadar çok tartışma var diye zaman zaman bize Mesajlar geliyor. "Topçumeydanı mı yoksa Rabia meydanı mı? Hepimiz benzer şeyleri düşünüyoruz. Cevap veremedik tabi. Bu şehrin gariplikleri bizi ve herkesi aşabiliyor bazen. Biz de merak ediyoruz çünkü.

 

‘’URFAGAPHABER.COM’’ olarak bize gelen mesajlarda  Şanlıurfa’da tarafsız olmaya çalışan bir haber sitesiyiz ,burada yaşamaya çalışan sıradan insanlarız" demiştik. Öyleyiz. Şanlıurfa'nın daha iyi ve yaşanabilir bir yer olması için uğraş veremeden sıradan insanlarız. Sadece merak ediyoruz ve bunları paylaşıyoruz. "Neden Topçumeydanı mı ya da Rabia meydanı mı ?" diye soruyoruz. Hep soruyoruz zaten, her şeyi soruyoruz.

 

"Çok klişe bir deyim vardır ya 'halka sorsak' diye. Biz halka sormaya çalışmıyoruz çünkü biz halkız zaten."

 

STK’lar ve Meslek odaları kent sorunları üzerine projeler yapmıyor yada öneriler sunmuyor ama iş şova geldi mi meydanlara ve haberlere çıkarak boy göstermeye başlıyor,ağzına geleni kulağı duymadan sözün nereye nasıl oturacağının hesabını yapmadan aval aval konuşuyor?" Kendi fikirlerini STK’lar adı altında yaparak memlekette insanları ikiye bölüyor ve  yankı uyandırıyor.

 

Büyükşehir belediye başkanı sayın Celalettin Güvenç’in bunu  önemsemeyip bir kenara atmaması gerekir. Aslında bunu halka sorması lazım.

 

"Bu şehirde,sadece meclis üyeleri  yaşamıyor,onları o makama getiren  insanların da yaşadığı unutuluyor"

 

Peki bu kentin en büyük sorunu  Rabia meydanı mı?

 

Yerel yönetim ve belediyecilik anlayışı, Şanlıurfa için  insana yönelik olmalı. Topluma yönelik bir belediyecilik anlayışı olmalı.

 

Aslında bu bağlamda en önemli şey projenizin toplumsal algı yaratması. İnsanların gündelik hayatta kanıksadığı birçok sorunu gün yüzüne çıkarıyorsunuz.

 

Yaptığımız en önemli işlerden biri bu aslında. Topçumeydanı mı,Rabia meydanı mı ? tartışması onlarca gazete ve haber sitelerinde haber oldu.

 

 İnsanların artık sosyal medyadan çıkıp fiili işlere giriştiği bir şey planlanmalı. Ama en önemli şey şu oldu; proje ekibindekiler bile artık bana şöyle şeyler söylemeye başladı: "Ben 20 yıldır 30 yıldır gördüğüm sorunları artık görmek istemiyorum, sokağa çıktığım zaman üzerime çöken bir rahatsızlık oluyor." Başlarda halktan şöyle mesajlar alıyorduk; "ulaşım sorunu,imar sorunu,konut sorunu,çevre sorunu,trafik sorunu vs sorunlar" gibi. Önemli olan şey buydu.

 

Şanlıurfa'nın geçmişine baktığımız zaman 20 yıllık 30 yıllık sorun orada hala duruyor ama insanlar artık onu fark etmeye başladı. Zaten Rabia meydanı projesinin çıkış fikri de burada. İnsanlara sorunları fark ettirebilmek. Bir unutulmuşluk var şehirde. Kimse fark etmiyor.Senin ve çocuklarının geleceği için uyanmalısın ve Şanlıurfa için önemli ve zaruri olan 763 projeleri  başlatman da böyle bir şey değil mi?

 

 

DİĞER YAZILAR
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı