MİNARENİN DEMİRİ
Ahmet NAS

MİNARENİN DEMİRİ

Bu içerik 1351 kez okundu.

Geçmiş yıllardaki yazı dizilerimizde yaptığımız gibi daha farklı illerdekilerden gazeteci arkadaşlarımızla ön hazırlık sürecine girdik soft olarak kültür-sanat temalı makale projesini aylar önce başlatırken.

Bu projeye başlarken şu sözü de verdik: "Köşemiz sadece kendimizin değil sanatçı arkadaşlarımızın önerilerinin de dillendirildiği bir platform olacak"

İşte ilk olarak bize sahne sanatlarından öneriler gelmişti. Vefat eden aktörlerin yad edilmesi, Siverek'teki Yılmaz GÜNEY heykeli gibi anıtların çoğalması gibi öneriler. Merhum Hüseyin PEYDA'nın ismi de bizzat kulağımıza fısıldandı. Unuttuklarımız varsa affetsinler.

Tiyatral sahne sanatçılarının yani oyuncu arkadaşlarımızın ve bir çok resim, vb. sektörden sanatçıların ortak olarak dillendirilmesinin istediği bir diğer konu da şuydu ki: "Sanat Sokağı"

Fakat biz eğitimcilikte, öğrencilerle uğraşmaktan daha konuyu dillendiremeden, first lady'miz Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendi Sanat Sokağı projelerine el attı ve açılışlar yaptı.

Yukarıdaki paragraflarda bahsettiğim konuları köşenin başına yazdım ki: Sözümüz yerine gelsin önceden bize tebligatta bulunan sanatçı arkadaşlarımıza karşı. Bundan sonra da yine bu minvalde sanatsal projeleri dillendirmeye açığız, sözümüz devam ediyor.

Şimdi ise sıcağı sıcağına yeni fırından çıkmış bir klibi ve tabi ki klipteki eseri deruhte eden sanatçıyı ele alacağız Allah'ın izniyle: Neşe DEMİR - Minarenin Alemi.

Neşe DEMİR'in Minarenin Alemi klibi 29 Mayıs 2017 günü yaza merhaba derken, Ramazan-ı Şerifi idrak ederken, Net D'den vizyona girdi.

Sanatçımızın son albümünde yer alan ikinci klibi bu. İlk klibini ise aylar önce CD eser diziminde başta yer alan popüler camiada lokomotif eser olarak tabir ettiğimiz "Öldüm Ağlasam N'olur" adlı  esere çekmişti DEMİR.

Bu albümde zannetmeyin sadece klip çekilen 2 eser güzel sadece, baştan sona ben zevkle dinledim buram buram Anadolu kokuyor.

Özellikle benim de öğretmenim olan İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçısı Gökhan TEMUR'un Gece Gındıra'dan Geçtim adlı derlemesi, Gel Gel ve Bir Daha adlı besteleri THM formlu besteler olarak albümün taze kanlarından.

Albümde müzikal yolculuklarımızda izlerinden gittiğimiz tanımaktan şeref duyduğumuz değerli Selçuk Murat KIZILATEŞ, Bedirhan KIRMIZI gibi büyüklerimizin ve Cem YILDIZ, Erol PARLAK gibi ustaların da imzası var.

"Minarenin Alemi" adlı eseri farklı sözler ve melodilerle geçmiş yıllarda da dinlemiştik. Değerli İTÜ Konservatuarı öğretim görevlilerinden Orhan HAKALMAZ'ın icrası da bunların başında gelir.

Neşe DEMİR'in bu eseri albümde yorumlayışı ise şahsına münhasıran olmuş. Ritm sazların notalarını yazarken üst çizgiye yazdığımız güm(düm) seslerinin kuvvetli vurulması ön planda olması, doğu üflemelilerinin yine aynı şekilde bariz duyulması, bütün bu müzikal zenginliğimizin ise kulak tırmalamaması sanatçının başarısıdır.

Klibin görselinde de sadeliği kadar kendini izlettirecek şekilde jest ve mimikleriyle, icrasını yansıtan yüz ifadeleriyle videoda devleşiyor DEMİR.

Memleketi Ardahan'ı ve dahi Kars'ı hatta Doğu Anadolu'yu müzik kültürü ile yaşatan Neşe DEMİR'in albümünü, kliplerini ve de 10 Muharrem gibi anma

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir