Viranşehir'den HDP Eşbaşkanlarının tutuklanmasına Tepki

HDP Eş Başkanlarının tutuklanması Tepki

2059 kez okundu.
Viranşehir'den HDP Eşbaşkanlarının tutuklanmasına Tepki Advert

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş-Figen yüksek dağ ve HDP Milletvekillerin tutuklamasını ilişkin basın açıklaması yapıldı.Basına açıklamasına HDP ilçe Eş Başkanı Mehmet Ali Hançer ve HDP yöneticileri ,Viranşehir Belediyesi Eş Başkanı Filiz Yılmaz-Emrullah Cin ve DBP  Belediye encümenleri  ve DBP İlçe yöneticileri  katıldı.

Basın açıklamasını HDP İlçe Eş Başkanı Mehmet Ali Hançer Yaptı .

Direnmeyi kendimize şiyar  ettik.Seçilmişlerimizi yasa dışı bir şekilde hapsedildiler ve memleketin dört bir yanına savruldular.Yetmiyormuş gibi bütün seçilmişlerimiz Diyarbakır da tutukluyken oraya DAIŞ vari bir eylem ile inha etme yöntemlerini denediler. bu imha eyleminde bir tane dostumuz yani Çüngüş Eş  Başkanımız vefat etti. Türkiye ruhunu ve  beynini bir  tek kişiye teslim etmiştir.Bir tek kişiyle toplumlar bir yere gideceği yoktur. ancak bizi ortak akıl ortak vicdanla bizi selamette götüre bilir.şimdi yasamayı yürütmeyi yargıyı artık görmüyoruz.  yoktur da ,zaten tek kişi ne diyorsa odur artık.işte bütün Türkiye'nin geleceği bu tek kişiyle karartılmaktadır.ve Kürde de bu noktada ciddi direnç göstermek gerekmektedir.direnmekten başka bir yol bırakılmamaktadır.biliyoruz ki kurtuluşumuş tek başımıza değil hep beraber  birlikte olacaktır.

TEK BİLDİĞİMİZ BARIŞ DİLİDİR DEMOKRASİ DİLİDİR İNSANLIK DİLİDİR.

Biz insanlık onuru için kendimizi mücadeleye katıyoruz.cumhuriyet gazetesi ve diğer basın organları durmadan baskı altındadır.Türkiye de şuanda farklı bir sese tahammül edememektedir. Biliyoruz ki bu farklı sesler bize güzel günlerin ,güzel geleceğin inşasını ancak bunlar sağlayacaktır.Aynılıların toplumu güzel, mutlu kılmaz.farklılıklardır bizi güzel kılan.Bizi daha güzel günlere  taşıyacak olan.bu işin daha çok emektarı olarak daha çok mücadelenin hissedeni olarak her anlamda ve her zaman kendimizi feda etmeye hazırız.çünkü tek bildiğimiz dil barış dilidir ,demokrasi  dilidir ve insanlık dilidir.sesimize ses katığınız için sevgiler saygılar diliyorum''dedi.

Viranşehir'den HDP Eşbaşkanlarının tutuklanmasına Tepki
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Yumaklı: Ülke genelinde ‘Orman Benim’ kampanyamızı başlatıyoruz
Bakan Yumaklı: Ülke genelinde ‘Orman Benim’ kampanyamızı başlatıyoruz
“Fatih’te gasp edilen şahıs Suudi Arabistanlı bir turist veya Arap turist çıktı
“Fatih’te gasp edilen şahıs Suudi Arabistanlı bir turist veya Arap turist çıktı" iddiası