KARAKÖPRÜ’DE ATIL YAPILAR TEK TEK DEĞERLENDİRİLDİ-(VİDEO)

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin göreve gelmesinin ardından geçen 20 ayda atıl durumdaki yapıları tasarruf tedbirleriyle işlevsel hale getirerek; kütüphaneden emekliler yaşam merkezine, lezzetler sokağından kadın yaşam merkezine kadar birçok alanı Karaköprülülerin hizmetine sundu. Başkan Çiftçi; “Her alanı değerlendiriyoruz, atıl durumda olan hiçbir yeri bırakmayacağız.” Dedi.

GÜNCEL - 25-12-2025 18:28

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin görevi devralmasının ardından belediyede kapsamlı bir dönüşüm süreci başlatıldı. Uzun yıllar kullanılmadığı için atıl durumda kalan birçok yapı, yeniden düzenlenerek vatandaşların aktif olarak faydalanabileceği modern yaşam alanlarına dönüştürüldü. Yerinde alınan kararlar ve kaynakların etkin kullanımı sayesinde, belediyenin hizmet kapasitesi önemli ölçüde arttı.

ŞEHRİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ HİZMETE KAZANDIRILDI

Öğrencilerin giderek artan eğitim maliyetlerine alternatif sunmak amacıyla Karaköprü Belediyesi tarafından 3 bin metrekare kapalı alanıyla şehrin en büyük kütüphanesi olan Merkez Kütüphane hizmete kazandırıldı.

Tasarruf tedbirlerine bağlı kalarak atıl durumdaki yapıları işlevsel hale getirdiklerini belirten Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın en büyük kütüphanesi olan Merkez Kütüphane’yi dönüştürdüklerini ve binlerce öğrencinin sınavlara hazırlanması için hizmete sunduklarını kaydetti.

ŞANLIURFA’DA İLK KEZ HAYATA GEÇİRİLDİ: EMEKLİLER YAŞAM MERKEZİ

Başkan Çiftçi’nin seçim vaatleri arasında yer alan ve Şanlıurfa’da ilk kez hayata geçirilen Emekliler Yaşam Merkezi, kısa sürede yoğun ilgi gören projeler arasında yer aldı. Merkez, emekli vatandaşlara sosyal iletişim ortamı sunarken; dinlenme, sohbet, etkinlik ve hobi faaliyetleriyle yaşlı bireylerin kaliteli zaman geçirmesine imkan tanıyor. Başkan Çiftçi, atıl halde bulunan Atakent Mahallesi’ndeki kompleksi, ömrünü ülkesine adamış yaşlılarımıza yani emeklilerimize yönelik Emekliler Yaşam Merkezi olarak hizmete sunduklarını belirtti. Emeklilerimizin bu yaşam merkezinden son derece memnun olduklarını ifade etti.

LEZZETLER SOKAĞI HİZMETE AÇILDI

Daha önce atıl durumda bulunan Yaşam Sokağı, kapsamlı bir restorasyonun ardından Lezzetler Sokağı olarak yeniden hizmete açıldı. Bu proje ile Şanlıurfa’nın unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatları yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Sokak, hem yerel halk hem de şehre gelen turistler için önemli bir gastronomi durağı haline gelerek, kentin gastronomi turizmine büyük katkı sunacak.

Başkan Nihat Çiftçi, Çankaya Mahallesi’ndeki kompleksi Lezzetler Sokağına dönüştürdüklerini belirterek, tüm Karaköprülülerin gelip bu sokakta vakit geçirebileceği, dinlenebileceği ve Şanlıurfa mutfağının ender seçilmiş, birbirinden lezzetli yemeklerini tadabileceği bir alan oluşturduklarını ifade etti. Lezzetler Sokağı’nın hizmet vermeye devam ettiğini belirten Başkan Çiftçi, halkın dönüştürülen bu mekânlardan memnun olduğunu söyledi.


YAŞAM PARK AMFİ ALANI KADIN YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

Uzun süre kullanılmayan Yaşam Park Amfi, onarımlar sonrası yeniden faaliyete geçirildi. Amfi, artık konserler, konferanslar, sahne etkinlikleri ve çeşitli kültürel faaliyetlerle Karaköprülü vatandaşların sosyal yaşamına renk katıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Yaşam Park Amfi alanını Kadın Yaşam Merkezi olarak dönüştürüyoruz diyerek, ayrıca Karaköprü Belediyesi’ne ait aqua parkların tadilat ve onarım çalışmalarına başlandığını ifade etti. Yaz aylarıyla birlikte tüm aqua parkların gündüz ve gece olmak üzere halkın hizmetine sunulacağını kaydetti.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ATIL DURUMDA OLAN HİÇBİR YER BIRAKMAYACAĞIZ

“Atıl durumda olan hiçbir yeri bırakmayacağız” diyen Başkan Çiftçi; “Her alanı değerlendiriyoruz, atıl durumda olan hiçbir yeri bırakmayacağız. Bu alanların kamuya ait olduğunu ve topluma hizmet etmesi gerektiğini biliyoruz. Bu bakış açısıyla hareket ederek tüm bu mekânları tamamen fonksiyonel hale getirip Karaköprülülerin hizmetine sunacağız.” İfadelerini kullandı.


 

Günün Diğer Haberleri