Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Bağımlılığın Önlenmesi Projesi kapsamında düzenlenen programda uyuşturucuyla mücadelede toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunarak, gençlerin korunmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa katılan Vali Hasan Şıldak, uyuşturucu bağımlılığının gençler ve toplum açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, mücadelenin topyekûn yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Uyuşturucuyla mücadelenin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Vali Şıldak, gençlerin uyuşturucuyla tanışmasının ardından bu bağımlılıktan kurtulmasının son derece zor olduğunu ifade etti. Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusa sahip illerinden biri olduğunu vurgulayan Şıldak, “Genç nüfus büyük bir avantajdır ancak sahip çıkılmazsa ciddi bir dezavantaja dönüşebilir. Gençlerimizi uyuşturucuya esir edersek toplum çürür, Şanlıurfa çürür. Bu nedenle bu mücadeleyi seferberlik seviyesinde yaygınlaştırmak zorundayız” dedi.
VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Konuşmasında vatandaşlara da çağrıda bulunan Vali Şıldak, uyuşturucuyla mücadelede herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcılarının 112 Acil Çağrı Merkezi ya da UYUMA uygulaması üzerinden bildirilmesini isteyen Şıldak, bağımlı bireylerin “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi kapsamında tedaviye yönlendirilmesi çağrısında bulundu. Şıldak, tedavi süreci için herhangi bir belge ya da ücret gerekmediğini, Kaymakamlıklara, Valiliğe veya Açık Kapı birimlerine başvurmanın yeterli olduğunu söyledi.
ANNELERE ÖZEL MESAJ
Konuşmasının sonunda annelere seslenen Vali Hasan Şıldak, annelerin çocuklardaki değişimleri en erken fark eden kişiler olduğuna dikkat çekerek, aile içi iletişimin önemini vurguladı. Çocukların yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Şıldak, gençlerin okul, kütüphane, spor salonları, gençlik merkezleri, camiler ve Kur’an kursları gibi güvenli ortamlara yönlendirilmesinin önemine değindi.
Programın sonunda Vali Şıldak, katılımcıların Miraç Kandili’ni tebrik ederek, uyuşturucuyla mücadeleye sunacakları katkılar için teşekkür etti. Programın ardından Vali Şıldak ve il protokolü, bağımlılığa dikkat çeken stantları gezerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Programa; Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Eyyübiye Kaymakamı Yusuf Turan, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aslıhan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tolan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.