Gürlek: Suça sürüklenen çocuklara ilişkin yeni düzenleme hedefleniyor

Adalet Bakanı Akın Gürlek, suça sürüklenen çocuklar tarafından mağdur edilen ailelerle bir araya geldiklerini belirterek Yargı Paketi kapsamında daha etkin ve caydırıcı düzenlemeler hedeflediklerini açıkladı.

GÜNDEM - 05-04-2026 17:20

Adalet Bakanı Akın Gürlek, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Başkanı Müşerref Pervin Tuba Durgut ile birlikte suça sürüklenen çocuklar tarafından mağdur edilen ailelerle bir araya geldiklerini bildirdi. Gürlek, söz konusu konuyu toplumun en hassas başlıklarından biri olarak gördüklerini belirterek ailelerin yaşadığı acıyı yakından takip ettiklerini ifade etti.

Yargı Paketi kapsamında yürütülen çalışmalarla suça sürüklenen çocuklara ilişkin uygulamaların daha etkin, adil ve caydırıcı hale getirilmesini amaçlayan kapsamlı bir yasal düzenleme hedeflediklerini kaydeden Bakan Gürlek, çocukları koruyan ve suçu önlemeyi amaçlayan bir sistem oluşturma konusunda kararlı olduklarını belirtti. Gürlek ayrıca sürecin toplumun beklentileri, kamu vicdanı ve mağdur ailelerin görüşleri doğrultusunda geniş katılımlı istişarelerle şekillendirileceğini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri