Program kapsamında İl Jandarma Komutanlığı personeli, Dergâh Camii'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katılarak 15 Temmuz şehitleri için dua etti.
Mevlit programının ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve il protokolüyle birlikte 15 Temmuz şehidi Ümit Yolcu'nun ailesi ziyaret edildi. Daha sonra 15 Temmuz gazisi Ahmet Kurt'a da ziyarette bulunularak geçmiş olsun dilekleri iletildi.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen programlarda, şehitlerin emanetlerine sahip çıkıldığı ve gazilere duyulan vefa bir kez daha vurgulandı.