Birecik'te Magandalığa Geçit Yok: Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bir düğün organizasyonunda havaya ateş açtığı belirlenen şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla yakalandı. Operasyonda ruhsatsız tabanca ve mühimmat ele geçirildi.

GÜNCEL - 04-08-2026 14:36

ŞANLIURFA (RHA) - Edinilen bilgiye göre, 2 Ağustos 2026 tarihinde Birecik ilçesinde düzenlenen bir düğün organizasyonunda havaya ateş edilmesi üzerine Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri çalışma başlattı.


Yapılan takip ve araştırmalar sonucunda havaya ateş ettiği tespit edilen M.B. isimli şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü ile 8 adet fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Jandarma yetkilileri, düğün, asker uğurlaması ve benzeri organizasyonlarda silahla havaya ateş edilmesinin can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirterek, bu tür olaylara yönelik denetim ve operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

 

Günün Diğer Haberleri