Yunanistan ve İran dışişleri bakanları Hürmüz Boğazı'nı görüştü

Atina-Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis ile İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bölgesel gelişmeler ve Hürmüz Boğazı'na ilişkin devam eden görüşmeleri ele aldı. İki bakan, deniz ulaşımının serbestisi ve deniz güvenliğinin önemini vurguladı.

DÜNYA - 14-08-2026 08:12

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, başta Hürmüz Boğazı'na ilişkin devam eden görüşmeler olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

Gerapetritis, deniz ulaşımının serbestisi ve deniz güvenliğinin önemine dikkat çekti. İki bakan, Yunanistan'ın görüşlerinin ikili teknik düzeyde istişare edilmesi konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede ayrıca Avrupa Birliği'nin İran'a yönelik tutumu da değerlendirildi. Gerapetritis ve Arakçi, yeni atanan büyükelçileri aracılığıyla da iletişim kanallarını açık tutma konusunda anlaşmaya vardı.

Hibya Haber Ajansı

Günün Diğer Haberleri