Robotlar Halay Çekti, TEKNOFEST’te Teknoloji ve Sıra Gecesi Buluştu

TEKNOFEST Güneydoğu’nun üçüncü gününde Haliliye Belediyesi standı, teknoloji ile Şanlıurfa’nın köklü kültürünü buluşturan renkli görüntülere sahne oldu. Sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde robotların halaya katılması, festival alanındaki ziyaretçilerin ilgisini çekti.

HALİLİYE (XALILYE) - 02-10-2026 20:05

Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu, üçüncü gününde de yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Festival alanında yer alan Haliliye Belediyesi standında teknoloji, müzik ve kültür bir araya geldi.

Haliliye Belediyesi’nin sıra gecesi ekibi, festival alanında ziyaretçilerle buluşarak Şanlıurfa’nın geleneksel müzik kültürünü TEKNOFEST atmosferine taşıdı. TEKNOFEST’e özel seslendirilen şarkılar ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, robotların sıra gecesi ekibinin halayına eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Teknoloji ve kültür aynı sahnede
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da belediyenin standını ziyaret ederek gençler ve vatandaşlarla bir araya geldi. Festival alanındaki yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Canpolat, Şanlıurfa’nın kadim medeniyet birikiminin bilim, sanayi ve teknolojiyle buluştuğunu ifade etti.

Şanlıurfa’nın gastronomisi ve müziğinin bilim, sanayi ve teknolojiyle bir araya gelmesinin ortaya farklı ve güzel bir atmosfer çıkardığını belirten Canpolat, TEKNOFEST’e yoğun katılım gösteren gençlere teşekkür etti.

“Geleceğe yön verecek gençler Şanlıurfa’dan çıkacak”
Şanlıurfa’nın genç nüfusuna dikkat çeken Canpolat, gençlerin teknoloji, yerli ve millî ürünler ile savunma sanayisine yönelik ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Gençlerin teknolojik ürünleri yakından görmesinin özgüvenlerini artırdığını ifade eden Canpolat, gelecekte bilim, sanayi ve teknolojiye yön verecek gençlerin Şanlıurfa’dan çıkacağına inandıklarını dile getirdi.

Haliliye Belediyesi olarak gençlerin yanında olduklarını belirten Canpolat, başta Keşif Kampüsü olmak üzere gençlere yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Robotların halayı ilgi gördü

TEKNOFEST’in üçüncü gününde Haliliye Belediyesi standında teknoloji ve geleneksel kültürün buluşması ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi. Robotların sıra gecesi ekibine halayda eşlik ettiği anlar, festival alanında renkli görüntüler oluşturdu.

Standı ziyaret eden gençler, teknolojik ürünleri yakından inceleme fırsatı bulurken aynı zamanda Şanlıurfa’nın sıra gecesi kültürünü TEKNOFEST coşkusuyla birlikte yaşadı.

Günün Diğer Haberleri