Türkiye'de yetiştirilen pamuğun büyük kısmının üretildiği Şanlıurfa'da hasat başladı.
Bu sene ürünün ekim alanının yüzde 55 artışla 2 milyon 800 bin dekara yükseldiği kentte, 1 milyon 400 bin ton kütlü pamuk rekoltesi bekleniyor.

Kısa adı Çukobirlik olan Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği 2022 pamuk alım fiyatlarını belirledi.

-Çiftçiler açıklanan fiyattan memnun değil
Şanlıurfa'nın Harran ve Suruç ovasında pamuk hasadı devam ederken Çukobirlik tarafından açıklanan 21 liralık pamuk fiyatı çiftçileri memnun etmedi.


Son yıllarda devlet desteği ile artan pamuk üretimine karşın bu sezon Çukobirlik tarafından açıklanan 21 TL pamuk fiyatı düşük olunca çiftçiler fiyat konusunda hayal kırıklığı yaşadı.

Çiftçilerden Mehmet Karataş ise yetiştirdikleri pamukta şimdi hasat zamanının geldiğini belirtti.Pamukta verimin iyi olduğunu dile getiren Karataş,''Geçen yıla göre maliyetler çok arttı. Çiftçilerimiz çok masraf yaptı, çok yoruldu.Ancak bugün Çukobirlik tarafından açıklanan 21 TL'lik fiyat bizleri tatmin etmedi.En az 23-24 TL olmalıydı." şeklinde konuştu.

Ömer Demir de ailesiyle pamuk üretiminde ömrünün geçtiğini,tarlada çalıştığını söyledi.Pamuğun ekimini, bakımını yaptıktan sonra şimdi hasadına başladıklarını ifade eden Demir, bu sene verimin çok iyi olduğunu ancak açıklanan fiyat düşük oldu bizim için.Maliyetler geçen yıla oranla çok arttı.En azından girdi maliyetleri hesaplandığında bu yıl en düşük pamuk fiyatının 23 ile 25 TL olmasını bekliyorduk.Ancak hayal kırıklığı yaşadık.Devletimiz Çiftçiye,üreticiye sahip çıkmasını bekliyoruz.Fakat açıklanan pamuk fiyatı çiftçiyi tatmin etmedi.Fakat bundan sonra yapılacak desteklemelerin girdi maliyetlerini karşılaması zorunludur. Özellikle mazot desteği yapılmalı'' dedi.