Karaköprülü ev hanımları mutlu

Karaköprü Belediyesi, kadınları üretkenliğe teşvik etmek için açtığı kurslar yoğun ilgi görüyor. Kurslara katılan Karaköprülü kadınlar hem meslek öğreniyor. Hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

1320 kez okundu.
Karaköprülü ev hanımları mutlu Advert

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kültür merkezindeki, kurslara katılan Karaköprülü kadınlar meslek sahibi oluyor.

Kültür merkezinde usta öğreticiler tarafından verilen; dikiş-nakış, iğne oyası, kuaförlük, resim, mefruşat gibi kurslarda el becerilerini geliştiren kadınlar, diğer yandan da aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezine gelen kursiyerler, kadınlara bu imkanı sunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Karaköprü Kültür Merkezinde kendisini iyi hissettiğini belirten Zübeyde Doğan isimli kursiyer, “Karaköprü Belediyesi, kültür merkezine geliyorum. Buraya gelişimde ki en büyük neden hem madden hem de manen bana çok faydası oluyor.

Burada yaptığımız işlerle hem kendime hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Hocalarımızın bize katkıları ile değişik çalışmalar yapıyoruz.

 

Burada kendimizi iyi hissediyoruz. Çevremdeki herkese kültür merkezine gelmelerini tavsiye ediyorum. Başkanımız kadınlarla empati kuruyor.  Evde çalışmayan kadınlara yönelik projeler geliştiriyor. 

 

Bize bu imkanları sunan Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

7 yıldır Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezinde Usta öğretici kuaför olan Mahide Yüksel ise, “Buradaki öğrencilerimizin geneli ev hanımı… Burada onlara kuaförlük ile ilgili dersler veriyoruz. Saç boyama, röfle, kesim, fön gibi eğitimler veriyoruz.  Burada öğrendiklerini normal hayatta da kullanıyorlar. 

Mesela bir çok kursiyerimiz burada aldığı eğitimden sonra iş yeri açarak evine ekmek götürüyor. Karaköprü Belediyesi bize bütün imkanları sunuyor. Ev hanımlarını Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezinde ki kurslara bekliyoruz. Buraya gelsinler. Güzel bir imkan var burada..

Gelsinler burada meslek öğrensinler.  Ben buradan bize bu imkanları sunan Metin Baydilli başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Siyaset urfa haber mhp chp akp hdp politika Ortadoğu savaş ölü yaralı mülteci kayıp infaz çocuk siyaset urfa haberler urfagöndemi gaphaberleri ruhanews
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı