Mustafakemalpaşa'da kütük mantarı üretiliyor

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçenin verimli tarım topraklarında "Tarımda Dünya Markası Mustafakemalpaşa" vizyonuyla kayın ve söğüt ağaçlarından elde edilen şifalı kütük mantarı üretimi projesini hayata geçirerek, Kestelek Mahallesi'nden sonra Yenice ve Çardakbelen Mahalleleri'nde de doğru tarım teknikleriyle üretime geçeceklerini duyurdu.

166 kez okundu.
Mustafakemalpaşa'da kütük mantarı üretiliyor Advert

Yalnızca Bursa’nın değil Türkiye’nin en verimli tarım toprakları arasında yer alan Mustafakemalpaşa, üreticiyi katma değeri yüksek alternatif ürünlerle buluşturmaya devam ediyor. “Tarımda Dünya Markası Mustafakemalpaşa” hedefiyle ilklere imza atan Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın özel gayretleri ile verimli topraklarla buluşan son ürün ise lezzetini kayın ve söğüt ağaçlarından alan şifalı Kütük Mantarı oldu.

Bursa’nın verimli topraklarıyla öne çıkan Mustafakemalpaşa ilçesinde, kayın ve söğüt ağaçlarının şifasıyla organik tarımın ilk meyveleri olan kütük mantarlarını elde eden Kestelek Mahallesi sakinleri, diğer mahallelere örnek oluyor. Başkan Mehmet Kanar’ın destekleriyle başlatılan kütük mantarı yetiştiricilerinin yoğun ilgisi üzerine 2 mahalle daha kütük mantarı üretimine başlayacak. 

Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün 2 yıl önce başlatmış olduğu Kütük ( İstiridye) Mantarı yetiştiriciliği gelişerek devam ediyor. Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Merkezi tarafından sertifika alan mantar üreticilere tohum desteklerini Mustafakemalpaşa Belediyesi ücretsiz olarak sağlıyor. Kestelek Mahallesinden sonra Yenice ve Çardakbelen Mahalleleri de üretime başlayarak doğru tarım teknikleriyle yeni kazanç kapılarını aralayacaklar. 

Doğru tarım teknikleriyle üreticinin her zaman yanında olan Başkan Kanar ‘’ Doğru tarım ile üreticimizin her an yanındayız. Kestelek Mahallemizden sonra Yenice ve Çardakbelen Mahallelerimizde kendi mantarlarını üretmeye başlayacak. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz Mantar Misillerini teslim ederken, doğru tarım eğitimleri vererek üreticimizin her an yanında oluyorlar. Verimli toprakların şehri Mustafakemalpaşa’da doğru tarım ve desteklerimiz her zaman devam edecek.’’ İfadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı

Mustafakemalpaşa'da kütük mantarı üretiliyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Özel, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Arslan ile görüştü
Fırat Kalkanı bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi