Yeniden Refah Partisi’nden engelli bireyler için çağrı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Yeniden Refah Partisi Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Davut Konakçı hükümete çağrıda bulundu.

224 kez okundu.
Yeniden Refah Partisi’nden engelli bireyler için çağrı Advert

Yeniden Refah Partisi Engellilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Davut Konakçı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Engelliler Günü vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, diğer bakanlıklar ve tüm siyasi partiler engelliler adına açıklamalar, vaatlerde bulunacaklar, ardından gelecek yıl 3 Aralık tarihine kadar kimse onların adını anmayacak, vaatler seneye tekrarlanacak ve bu süreç böyle devam edecek. Bu sayede hem sözlerinizi yerine getirmiş olun, hem de engellilerin yarasına merhem olarak ülkemizde 10 milyonluk ciddi bir sayıya ulaşan engellilerimizi ve ailelerini mutlu edin."

‘Engelli maaşları insan onuruna yakışır seviyede olmalı’

Konakçı, Yeniden Refah Partisi olarak sürekli gündeme getirdikleri ve iktidarın da sözler verdiği bu vaatleri şöyle sıraladı: 

''2020 Yılında kamuya hiç engelli ataması yapılmadı. 2020 yılında yapılan EKPSS sınavında barajı aşanların ataması 2021 yılına sarkıtılarak bin 961 engelli personel ataması yapıldı, 17.02.2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada kamuya sözleşmelilerde dahil olmak üzere 12 engelli ataması yapılacağının sözünü vermiş, ancak yine 2022 yılı EKPSS sonucuna göre yapılması gereken atamalar 2023 yılına sarkıtılarak 2 bin 500 civarında atama yapılmıştır. Böylelikle her yıl yapılması gereken engelli personel
atamaları siyasi bir kurnazlıkla 2 yılda bir yapılmaktadır. Engelli kamu personeli sayısı yasa gereği yüzde 3 olması gerekir ve bu sayı 66 engelli vatandaşa tekabül ediyor, fakat hali hazırda 58 engelli kamu personeli bulunmaktadır. Bir an evvel engelli kardeşlerimizi tatmin edecek sayıda engelli ataması yapılmasını bekliyoruz. EKPSS yönetmeliği gereği EKPSS sınavına başvuruda herhangi bir yaş sınırı olmamasına rağmen İŞKUR üzerinden yapılan Engelli personel alımlarında 35-40 yaş sınırı getirilmesi, engellilerin zaten çok zor
olan iş bulma imkanını daha zora sokmaktadır. Bu hatadan dönülmesini bekliyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Yeniden Refah Partisi’nden engelli bireyler için çağrı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız