Başkan Çiftçi: "Karaköprü Belediyesi iflas etmiştir"-(VİDEO)

Karaköprü Belediye Başkanı Avukat Nihat Çiftçi, göreve başladıktan sonra belediyede düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıda, belediyenin mali durumu, personel sayısı ve gelir-gider tabloları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

1765 kez okundu.
Başkan Çiftçi: Advert

Karaköprü Belediyesi'nin yeni Başkanı Avukat Nihat Çiftçi, görevi devraldıktan sonra düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çiftçi, belediyenin mali durumuyla ilgili çarpıcı rakamları paylaşarak, ciddi bir mali sıkıntının olduğunu belirtti.

Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada , Karaköprü Belediyesi'nin toplam borcu kredi dahil 431 milyon 531 bin lirayı buluyor. Her ay ise 15 milyon 311 bin lira açık veren bir mali tablo ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Belediyenin istihdam durumu da dikkat çekiciydi; toplamda bin 119 kişi belediyede çalışıyor ve yüksek bir istihdam dengesine sahip.

Belediyenin istihdam durumuyla ilgili de bilgi veren Çiftçi, toplamda bin 119 kişinin Karaköprü'de çalıştığını ifade etti. Yüksek bir istihdam dengesi olduğunu belirten Başkan, bu dengeyi korumak için çalışacaklarını dile getirdi.

 Başkan Çiftçi, son yüzde 109 zamın gözden geçirileceği, seçim döneminde alınan 149 kişiden 49 kişinin görevine son verildiği ve 100 kişinin ise incelemelerinin sürdüğü bilgisi de yer aldı.

Çiftçi, belediyenin geldiği noktanın beklenmedik olduğunu vurgulayarak, "Karaköprü'yü bıraktığım gibi zannediyordum. Maalesef eksi 15 milyon açık veren bir belediye haline gelmiş. Bu rakamlara göre kurum iflas etmiştir. Gider ayak tüm tuşlara basılmış. Son üç ayda kurum bu hale gelmiştir." dedi.

Çiftçi'nin planı ise netti: "Bu süreci sonbahara kadar toparlayacağız. Ardından, acil ve öncelikli projelere odaklanacağız." Belediyenin mali dengesini yeniden sağlamlaştırarak, hizmetlerin etkili bir şekilde sürdürülmesini amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Çiftçi, bu zorlu süreci sonbahara kadar toparlamayı hedeflediklerini belirtti. Sonrasında ise acil öncelikli projelere başlayacaklarını vurguladı.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz