Başkan Haci Kurt'tan Şanlıurfa'daki Kültür Festivaline Tepki: "İnsani Ahlak ve Vicdana Aykırı"

Şanlıurfa'da yarın başlayacak ve 2 Haziran'a kadar sürecek olan kültür festivali kapsamında düzenlenecek konserlere, Din Bir Der Şanlıurfa Şube Başkanı Haci Kurt'tan tepki geldi. Haci Kurt, RHA Ajans'a yaptığı özel açıklamada, Gazze'deki son duruma dikkat çekerek festivalin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

3323 kez okundu.
Başkan Haci Kurt'tan Şanlıurfa'daki Kültür Festivaline Tepki: Advert

Haci Kurt, açıklamasında Gazze'de yaşanan trajediye vurgu yaparak, "Gazze'de çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere yaklaşık 40 bin masum insan dünyanın en büyük terör örgütü İsrail ve yandaşları tarafından şehit edilmiş, 100 bin kişi de yaralanmış iken, daha dün Gazze Şehidimiz Hasan'ı defnetmiş iken, Kültür ve Turizm Bakanlığının Urfa'mızda bir sürü konser eşliğinde festival düzenlemesini insani ahlak ve vicdana aykırı buluyorum" dedi.

Başkan Haci Kurt, açıklamasında festivalin zamanlamasının yanlış olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal duyarlılığı zedeleyebileceğini ifade etti. Haci Kurt, "Böylesi zor bir dönemde eğlence amaçlı etkinlikler düzenlemek yerine, Gazze'deki kardeşlerimizin acısını paylaşmalı ve onlara destek olmalıyız. İlgili makamlardan bu vahim hatadan dönmelerini temenni ederim" diyerek festival içerisinde yer alan konserlerin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen festivalin amacı, Şanlıurfa'nın zengin kültürel mirasını tanıtmak ve turizmi canlandırmak olarak belirtilmişti. Ancak, Haci Kurt'un açıklamaları, bu tür etkinliklerin toplumsal hassasiyetler gözetilerek planlanması gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Şanlıurfa'daki birçok vatandaş da benzer duygularla, festivalde yer alan konserlerin iptal edilip edilmeyeceğini merakla bekliyor.

Din- Bir- Der- Sanlıurfa  Şube Başkanı Haci Kurt'un çağrısı, festivale dair tartışmaları alevlendirdi. İlgili makamların nasıl bir yanıt vereceği ve festivalin planlandığı şekilde devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Gazze'deki olayların gölgesinde, Şanlıurfa'daki festivalin akıbeti merakla izleniyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı