Ceylanpınar’da Zahiriye Camisine Minare Yapıldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Zahiriye Camisi, minaresiz haliyle yıllardır hizmet veriyordu.

3378 kez okundu.
Ceylanpınar’da Zahiriye Camisine Minare Yapıldı Advert

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bulunan Zahiriye Camisi, minaresiz haliyle yıllardır hizmet veriyordu. 2012 yılında başlanan çalışmalar neticesinde, 2014 yılında ibadete açılan caminin minaresi için inşaat çalışmaları başlatıldı. Ceylanpınar Müftülüğü, Cami Derneği ve imam hatibinin çabaları, hayırseverlerin yoğun desteği ile minarenin yapımında önemli bir yol kat edildi.

Minare inşaatının toplam maliyeti 1 milyon 200 bin TL olarak belirlenirken, bugüne kadar 900 bin TL tutarında destek toplandı. Ancak, inşaatın tamamlanabilmesi için hala 300 bin TL’lik bir borç bulunuyor. İlçe dışında yaşayan hayırseverlerin de desteğiyle minarenin kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. Cami Derneği Yönetimi, tüm hayırseverlerin desteğini beklediklerini belirterek, “Minaremizin tamamlanması için herkesin yardımına ihtiyacımız var. Cami cemaatimizin ve ilçe dışındaki hayırseverlerin bugüne kadar gösterdiği destek için teşekkür ederiz” dedi.


Ceylanpınar Müftülüğü yetkilileri, minarenin tamamlanması ile birlikte Zahiriye Camisi’nin daha da güzel bir görünüme kavuşacağını ve bu durumun cemaat için büyük bir memnuniyet kaynağı olacağını ifade etti. “Camiye minare yapılması, hem manevi anlamda hem de estetik olarak büyük bir önem taşımaktadır. Bu süreçte bize destek olan herkese minnettarız” diyen yetkililer, caminin minaresinin tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Minare inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, Zahiriye Camisi, bölgedeki önemli dini yapılar arasında yerini alacak. Cami cemaatinin ve hayırseverlerin desteğiyle Zahiriye Camisi’nin minaresinin tamamlanması, bölge halkı tarafından da büyük bir sevinçle karşılanacak.

 

# # SON DAKİKA | DAKİKA | bir Şanlıurfa OLAN ile Tarafından Daha Ceylanpınar’da Zahiriye Camisine Minare Yapıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı