Kamu Sağlık-Sen Kongresini Şanlıurfa'da Yaptı

Genel Merkezi Şanlıurfa’da olan ve kısa bir sürede Türkiye’nin birçok ilinde örgütlenen Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (KAMU SAĞLIK – SEN) İlk Olağan Genel Kurulunu da Şanlıurfa’da yaptı.

1554 kez okundu.
Kamu Sağlık-Sen Kongresini Şanlıurfa'da Yaptı Advert

URFA’DA ÜST DÜZEY SEÇİM RÜZGÂRI ESTİ
Genel Merkezi Şanlıurfa’da olan ve kısa bir sürede Türkiye’nin birçok ilinde örgütlenen Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (KAMU SAĞLIK – SEN) İlk Olağan Genel Kurulunu da Şanlıurfa’da yaptı.  
Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen ülke genelinde hızlı bir şekilde kurumsallaşan Kamu Sağlık – Sen, teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Pazar günü yapılan ilk genel kurulla 4 yıl görev yapacak olan yönetimini belirledi. Katılımın yüksek oran da gerçekleştiği seçimlere tek liste halinde gidildi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kongre’de, ilk olarak Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Sinan Sır başkanlığında divan kurulu oluştu. Divan Heyetine de Konut - Sen Genel Başkanı Uğur Gözel ve Öz Güvenlik - İş Genel Başkanı Soner Güney seçildi. Divan heyetinin oluşmasının ardından gündem maddelerine geçildi.
Demokratik ortamda şölen havasında geçen seçimlerde İbrahim Halil Duyar sendikanın Genel Başkanlığına seçildi.  
Başta Ankara olmak üzere birçok ilden katılımın sağlandığı kongre sonrası açıklamalarda bulunan Genel Başkan Duyar; “Biz bu seçimlerde zoru başardık. Ayak oyunlarına fırsat vermeden,  çalışanın kendi iradesini doğrudan sandığa yansıttığı bir seçim zemini hazırladık. Sürecin tamamını şeffaflık politikası içerisinde yürüten bu ekip; çalışanın kendi sendikasına, kendi yöneticisini seçme iradesini hakkaniyetle sağlamıştır. Bu meyanda başta sağlık camiası olmak üzere, yapılan bu kongrenin tüm emekçi dostlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
Konut - Sen Genel Başkanı Uğur Gözel, davet edildiği için mutlu olduğunu ifade ederek yeni seçilen yönetimi tebrik ettiğini belirtti
Seçilen yönetimin işçiler için hayırlı olmasını temenni eden Tüm Ağaç - İş Genel Başkanı Ömer Faruk Fırat ise Şanlıurfa’da bir sendika genel merkezinin olmasının önemli olduğunu belirtti.
Daha sonra söz alan Hür Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Sinan Sır, sendikacı olarak baskıya maruz kaldıklarından şikayetçi olduklarını ama bu baskıların kendilerini yıldıramayacaklarını belirtti. 
Son olarak konuşan Öz Güvenlik - İş Genel Başkanı Soner Güney, tekelleşen sendikacıların yaklaşan toplu iş sözleşmeleri öncesi işçilerin kafasını karıştırmaya ve hile yapmaya çalıştıklarını söyleyerek; “İşçilere, ‘bizim sendikaya üye olmazsanız toplu iş sözleşmelerinden faydalanamazsınız’ derler. İşçi kardeşlerimiz buna asla inamasın. Dayanışma dilekçesi vererek tüm haklarınızı alırsınız. Onların asıl amacı ayanızdaki dayanışmayı bozmaktır” işçilerin dayanışmalarını bozmamalarını söyledi.
Kongreye misafir olarak katılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP’nin her zaman işçinin yanında olduğunu söyledi.
Yapılan kongre sonrası 4 yıl süre ile görev yapacak yönetim listesi şu şekilde belirlendi:
İbrahim Halil DUYAR         - Genel Başkan
İsa ONUR                            - Genel Başkan Yardımcısı
Abdullatif KABATAŞ          - Genel Başkan Yardımcısı
Mehmet ASLAN                 - Genel Sekreter
Ali DEMİRLİ                         - Genel Mali Sekreter
     YEDEK
Nurullah YAZAL
Yakup ONUR
Umut BUDAK
Yunus POLAT
Mehmet KESKİNER
GENEL DENETLEME KURULU
ASİL
Şemsi ALBAYRAK
Ali ACET
Mustafa DOĞAN
YEDEK
İsmail AKILLI
Sevim GÖZTOK
Huriye TOPRAK
GENEL DİSİPLİN KURULU
  ASİL
Fatoş BADILLI
Halil KALKAN
Yaşar DEMREN
YEDEK
Müslüm DEMİR
Doğan ÜNLÜ
Mürteza FİDANCI

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak
Karaköprü’deki Esnaf Ve Vatandaşlardan Başkan Beyazgül Ve Ak Kadrolara Tam Destek
Karaköprü’deki Esnaf Ve Vatandaşlardan Başkan Beyazgül Ve Ak Kadrolara Tam Destek