100. Yıl Coşkusu Devlet Tiyatrosu’nun “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’de

Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, Cumhuriyet’in ilanını anlatan ‘Yüzünde Yüzler’ oyunu, 31 Ekim Salı günü saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor.

180 kez okundu.
100. Yıl Coşkusu Devlet Tiyatrosu’nun “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’de Advert

Türk Tiyatrosu’nun asırlık çınarı Devlet Tiyatroları, 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet'imizi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda özel bir gösterim ile taçlandırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Yüzünde Yüzler" oyunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, bir ulusun milli mücadele, TBMM'nin kuruluşu, vatanın kurtuluşu ve nihayet Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlanan yüzyıllık tarihsel kesitini görsel ve işitsel bir şölene dönüştürecek. "Yüzünde Yüzler" 31 Ekim Salı günü, saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda seyirci ile buluşuyor. 

"Vatan bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur elbet kurtaracak bahtı kara maderini" düsturuyla bizi millet yapan, özgürce yaşadığımız bir ülkeye kavuşturan tüm adsız kahramanlara selam, sevgi ve bir saygı duruşu niteliğinde bu işitsel görsel şölenin rejisi Zafer Kayaokay'a ait, proje koordinatörü ise Derya Keyf. Dekor tasarımının Hakan Dündar'a, kostüm tasarımının Burcu Melek Bozan ile Dilek Kaplan'a, ışık tasarımının Önder Arık'a, oyun müziklerinin Can Atilla'ya, koreografisinin Pınar Ataer'e ait olan ve korrepetitörlüğüne Melikcan Zaman ile Türkü Deyiş Çınar'ın imza attığı oyunda İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçıları Berrin Akhasanoğlu, Doruk Nalbantoğlu, Ebru Aytürk Şayan, Fatih Dokgöz, Hakan Güneri, Mehlika Balkan, Metin Belgin, Orhan Kurtuldu, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Tansel Öngel, Tayfun Erarslan ve Yeşim Gül'e yine İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından oluşan yaklaşık 120 kişilik dev bir kadro eşlik etmekte. 

Hibya Haber Ajansı

100. Yıl Coşkusu Devlet Tiyatrosu’nun “Yüzünde Yüzler” oyunu ile AKM’de
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası