Stellantis ile SIXT’ten sıfır karbon için stratejik anlaşma

Stellantis, küresel büyüme hızını artıracak yeni bir anlaşmaya imza attı. 250 bin adede kadar yeni nesil Stellantis aracı, 2026 yılına kadar SIXT’nin Avrupa ve Kuzey Amerika'daki kiralık araç filosuna dahil olacak.

223 kez okundu.
Stellantis ile SIXT’ten sıfır karbon için stratejik anlaşma Advert

Stellantis, bir yandan elektrikli mobilite için yatırımlarını güçlendirirken diğer taraftan da küresel ölçekte büyüme hızını artırıcı iş birliği ve anlaşmalara imza atmaya devam ediyor. 2023 yılını kapatan Stellantis, 2024 ve sonrası için de bu ivmeyi artıracak çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda şirket, premium ulaşım hizmet sağlayıcısı SIXT ile yeni bir anlaşmaya imza attı.

Milyarlarca euro tutarındaki anlaşma kapsamında Stellantis, SIXT’in önümüzdeki üç yıl içinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da yer alan kiralık araç filoları için 250 bin adede kadar araç satışı gerçekleştirecek. Anlaşma kapsamındaki ilk yüklü teslimat 2024’ün ilk çeyreğinde başlayacak ve teslimatlar yıl boyunca devam edecek. SIXT kiralama müşterileri, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel,  Peugeot, Ram, Vauxhall ve Maserati gibi ödüllü Stellantis markalarının çeşitli çekici araç seçeneklerinden yararlanacak.

SIXT’e yapılacak teslimatlar, şehir otomobillerinden SUV’lara, vanlara ve ticari araçlara (7 ve 9 koltuklular dahil) kadar çeşitli sınıfların yanı sıra en güncel yazılım ve bilgi-eğlence teknolojisi özelliklerini içeren batarya elektrikli araçlar (BEV) dahil farklı tahrik türlerini de içerecek. 2024 yılı için planlanan teslimat adetlerinin dışındaki siparişler, sipariş içerikleri, teslimat tarihleri, filo gereksinimleri ve talepler dikkate alınarak her iki şirket arasında esnek bir şekilde kararlaştırılacak. Bunun dışında Stellantis ve SIXT, Stellantis'in sunduğu veri birimi (DaaS) Mobilisights da dahil olmak üzere dünyanın farklı bölgelerindeki potansiyel iş birliği fırsatlarını da araştıracak ve SIXT'in hizmetine sunacak.

Stellantis'in teslimatları sırasında SIXT’in araç kiralama filosundaki tam bağlantılı araç sayısı artacak. Böylece araçlar kiralama sonrası iade edildiğinde yakıt seviyesi ve kilometre gibi önemli telemetri verilerini otomatik olarak SIXT'e iletilebilecek araç sayısı da artacak. Bu, SIXT'nin şubelerindeki işlemleri kolaylaştırmasını sağlayacak ve müşterilere daha hızlı işlem ve daha iyi araç kullanılabilirliği gibi önemli avantajlar sunacak.

Hibya Haber Ajansı

Stellantis ile SIXT’ten sıfır karbon için stratejik anlaşma
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz