Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Nihat Çakır, yaklaşan kongre süreci öncesinde mevcut yönetim ve Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda mevcut yönetimi hedef alan Çakır, kulüpte “şov”, “algı yönetimi” ve “vefasızlık” olduğunu öne sürdü.
Şanlıurfaspor’un zor dönemlerinde büyük mücadele verdiğini ifade eden Çakır, yıllarca hem maddi hem manevi olarak kulübün ayakta kalması için çalıştığını belirtti. Pandemi döneminde dahi Şanlıurfaspor’un gündemde kalması adına yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Çakır, buna rağmen kulüp üyeliğinin silinmesini “nezaketsizlik ve vefasızlık” olarak değerlendirdi.
Çakır açıklamasında, Saraçoğlu’nun göreve geldikten sonra kendisini telefonla arayarak yaşanan durumun telafi edileceğini söylediğini ancak aradan geçen sürede herhangi bir adım atılmadığını ileri sürdü. Önceki kongrede 194 olan üye sayısının bugün 300’e yükseldiğini ifade eden Çakır, kendi üyeliğinin hâlâ geri verilmediğini belirtti.
Mevcut yönetimin samimi olmadığını savunan Çakır, “Hâlâ şov peşindesiniz. Hâlâ birilerinin gölgesinde hareket ediyorsunuz. Ne misyonunuz var ne de vizyonunuz. Kalıcı bir yapılanma niyetinde değilsiniz” ifadelerini kullandı.
“ALTYAPI YAZ-BOZ TAHTASINA DÖNDÜ”
Şanlıurfaspor altyapısına yönelik çalışmaları da eleştiren Çakır, altyapının başına getirilen Yugoslav teknik adam Tomiç üzerinden yapılan projelerin sonuç vermediğini öne sürdü.
Alt yapıdan A takıma kaç futbolcunun kazandırıldığını soran Çakır, akademi yapılanmasının sık sık değişen teknik ekipler nedeniyle istikrarsız hale geldiğini savundu. Çakır, “Akademiyi yaz-boz tahtasına çevirdiniz” diyerek yönetime yüklendi.
“URFASPOR’A YAZIK ETMEYİN”
Kulübün geleceği adına güçlü bir birliktelik çağrısı yapan Çakır, eski başkanlar, iş insanları ve spor kamuoyunda karşılığı olan isimlerin ortak bir yapı altında buluşması gerektiğini söyledi.
Feridun Gecgel öncülüğünde oluşturulacak güçlü bir yönetim modeliyle Şanlıurfaspor’un iki yıl içerisinde Süper Lig’e çıkabileceğini ifade eden Çakır, “Bunun dışındaki tüm yapılanmalar beyhudedir. Kendi çamurumuzda cebelleşmekten öteye gidemeyiz” dedi.
Çakır açıklamasının sonunda, “Urfaspor’a da kendinize de yazık etmeyin” Mevcut tabloyla Şanlıurfaspor’un kendi içinde mücadele etmekten öteye gidemeyeceğini savunan Çakır, “Daha çok Gaziantep’i, Diyarbakır’ı, hatta Mardin’i konuşuruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

