CMP UMUTKEN, UMUTSUZLUĞA DÖNÜŞMEMELİ

Kalkınma Bankası tarafından başvuruları alınan Cazibe Merkezleri Programının (CMP) sonuçları halen belli olmadı. TÜMSİAD Başkanı Sade, “Program nedeniyle birçok firma yatırımlarını bir yıldır beklemeye aldı. Hem program başvurularının bir an önce açıklanması hem de destek almaya hak kazanan firma sayısının kazanmayandan daha fazla olması lazım.”

901 kez okundu.
CMP UMUTKEN, UMUTSUZLUĞA DÖNÜŞMEMELİ Advert

2016 yılı içerisinde Başbakan tarafından açıklanan ve Şubat 2017’de başvuruları alınan Cazibe Merkezleri Programının (CMP) sonuçlarının açıklanmaması sıkıntı oluşturuyor. Programdan destek alabilmek umuduyla başladıkları yatırımları dahi durdurup beklemeye başlayan firmalar üretim sektörüne olumsuz etki yapıyor.

Konu hakkında açıklama yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade başvuruların toplanmasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen sonuçların açıklanmamasının umutsuzluğa sebep olduğunu bildirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük destek paketi hakkında iş dünyasının büyük umutlar beslediğini söyleyen Başkan Sade, “Hükümetimiz ve ilgili Bakanlığımız Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik ve destek paketini geçen yıl açıkladı. Bu açıklama olumlu olmakla birlikte beklenti içerisine giren iş dünyası, desteklerden yararlanabilmek amacıyla yapım aşamasına gelen yatırımlarını dahi durdurdu. Bu yıl Şubat ayı sonunda Kalkınma Bankası tarafından başvurular alındı. Tahminlerin çok üzerinde bir yatırım başvurusu gerçekleşti. Bakanımızın ifadesine göre toplam 23 doğu ve güneydoğu ilinde 3.215 başvuru gerçekleşmiş. Bu başvuruların 451 tanesi Şanlıurfa için yapılmış. Bu Şanlıurfa için çok büyük bir rakam. Bunun bir kısmı dahi gerçekleşse Şanlıurfa’nın sadece bugününü değil yakın geleceğini kapsayan bir yatırım potansiyeline ulaşılmış olur. Bakanlığımızdan beklentimiz sonuçların bir an önce açıklanmasıdır. Aynı zamanda Cazibe Merkezleri Programına umut bağlamış yatırımcının umutlarının kırılmamasıdır. Destek almaya hak kazananların sayısının, kazanmayanlardan fazla olmasını temenni ediyoruz. Beklemekle geçen zamanı ekonomik açıdan kayıp zaman olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

CMP UMUTKEN UMUTSUZLUĞA DÖNÜŞMEMELİ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti