URFADOSK Şanlıurfa ve Van’da Tırmanış Yaparak 19 Mayısı Kutladı

URFADOSK, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hem Şanlıurfa’da doğa yürüyüşü hem de Van’da Artos Dağı’na tırmanış yaparak kutladı. Bu etkinlikler, gençlerin birlikte hareket etme ruhunu vurgulamak ve doğayı keşfetmek amacıyla düzenlendi. Şanlıurfa’daki doğa yürüyüşü Tektek Dağları Milli Parkı’ndan Karahantepe’ye on kilometrelik bir parkurda gerçekleşti. Aynı zamanda URFADOSK’tan dört dağcının bulunduğu ekip, Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2024 yıllık faaliyet programında yer alan ve 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılan 19 Mayıs Artos Dağı Gençlik Tırmanışı’na katılarak zirveye ulaştı. Van Gevaş’ta ise yirmi sporcunun katıldığı tırmanış, 3.537 metrelik zirveye varılmasıyla mutlu bir heyecana dönüştü. Zirveye tırmanırken Van’ın Gevaş ilçesini, Van Gölü’nü, Süphan Dağı’nı ve Akdamar adasını seyreden grup, bölgenin endemik bitki örtüsüne hayran kaldı.

1918 kez okundu.
URFADOSK Şanlıurfa ve Van’da Tırmanış Yaparak 19 Mayısı Kutladı Advert

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı'nı URFADOSK Hem Şanlıurfa’da Doğa Yürüyüşü Hem de  Van’da Artos Dağı’na Tırmanış Yaparak Kutladı

                     Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde 18 Mayıs 2024 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü işbirliğinde yüzona yakın kişinin katıldığı "Tek tek Dağları'ndan Karahantepe'ye " on kilometrelik bir doğa yürüyüşü yapıldı.Aynı zamanda Urfadosk’tan dört dağcının bulunduğu ekip  Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun 2024 yıllık faaliyet programında yer alan ve 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılan 19 Mayıs Artos Dağı Gençlik Tırmanışına katılarak zirve yaptı.

                  Şanlıurfa’daki etkinlikte amacı devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'le silah arkadaşlarını anma olan Gençlik Haftası etkinliğinde katılımcıların sağlık için spor yaparak Tek tek dağları Milli Parkı'nı ve özellikle yeni buluntularla herkesi hayran bırakan Karahantepe'yi görmeleri hedeflendi.

                  Van Gevaş’ta yirmi sporcunun katıldığı tırmanış yedi saatte 3.537 m. lik zirveye varılmasıyla mutlu bir heyecana dönüştü. Bulutlu bir havada sabaha doğru saat 02.00 ‘da başlayan tırmanışta öğlene doğru güneşli bir hava hakimdi.Etkinlik tamamlandıktan sonra da yağmur çişeledi.

                Zirveye  tırmanırken Van’ın Gevaş ilçesini , Van gölü’nü, Süphan Dağı’nı ve Akdamar adasını seyreden grup bölgenin endemik bitki örtüsüne hayran kaldı. Zirvede 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan tırmanış grubu geri dönüşe geçerek 13.30 sularında ana kampa ulaştılar.

                   Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Tektek Dağları Milli Parkı Rüştem Deresi'nde başlayan yürüyüş, Tarihin Sıfır Noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe'den daha eski döneme ait olduğu varsayılan bölge halkının “Keçilitepe” olarak bildiği alana Karahantepe'ye yürünerek son buldu.

              Etkinlik hakkında açıklama yapan faaliyet sorumlularından çalıştırıcı Osman Kalaycıoğlu,”19 Mayısı anma adına Gevaş’ta gerçekleştirilen Artos dağı tırmanışına katılan bütün sporcuları tebrik ederim. Güzel bir coğrafyada bütün sporcularla buluşarak hem 19 Mayıs’ta Atatürk ve silah arkadaşlarını andık hem de genç sporcuların farklı spor dallarına sahip çıktıklarını Artos Dağı’nda görmüş olduk.dedi.Ana kamp dönen sporculara katılım belgelerini antrenör Osman Kalaycıoğlu ve antrenör Raşit Adıgüzel takdim ettiler.

 

 

 

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı