İmamoğlu: Öğrencilerimizin eşitleneceği bir şehir var etmek, bizim yönetim anlayışımızdır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Ders Atölyeleri ve Teknoloji Atölyeleri Mezuniyet Şöleni’ne katıldı.

231 kez okundu.
İmamoğlu: Öğrencilerimizin eşitleneceği bir şehir var etmek, bizim yönetim anlayışımızdır Advert

Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen şölene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılarak, gençlerle buluştu.

Burada konuşan İmamoğlu, “Sizlerle bulunmak benim için büyük bir kıvanç. Özellikle Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızın haftasında olmak ve böylesi bir Cumhuriyet'in böylesi güzel bir memleketin emanet edileceği tek neslin gençler olduğunu, gençlik olduğunu ta 100 yıl öncesinden bize tavsiye, bize öneri olarak sunan ve hiçbir zaman bundan vazgeçmeyeceğimizi bildiğimiz ve bugünlerde en yüksek sesle anmakta bir vazife olduğunu düşündüğüm ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

İBB Ders Atölyeleri ve Teknoloji Atölyeleri’nin iyi bir seviyeye geldiğini söyleyen İmamoğlu, “Arkadaşlarım özellikle bu alanda gençlerimizin başarılı olmaları için onlara sunulan bu imkanı daha da büyütmek için üst seviyede gayret gösteriyorlar. Özellikle ders atölyelerimizde, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerimizin LGS ve YKS'ye hiçbir arkadaşından aşağıda kalmayacak şekilde ailelerimizin evlatlarını kendi evladımız olacak bir biçimde sorumluluğu kabul ederek onların daha iyi eğitim alarak eşitleneceği bir şehir var etmek bizim yönetim anlayışımızdır. Onun için var olan bu seviyenin, var olan bu sayının yetmediğini görüyorum. Bunun sayısını da katlayarak arttıracağımızı hepinize söz veriyorum” dedi.

Atölyelerde 13 şubede, 28 derslikte, 120 eğitmen ve PDR uzmanıyla öğrencilere hizmet verildiğini anlatan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Şu ana kadar 5 bin 70 öğrencimizi sınava hazırladık. Hepsinin yolu bahtı açık olsun. Eğitim hayatları boyunca başarılı olsunlar. Her zaman devletini, milletini seven bu devletin ve milletin ve bu sınırların içerisinde olan hiçbir vatandaşını ayırmayan kalplerinde, zihinlerinde hiçbir yurttaşa ön yargısı olmayan her birimiz birbirimizi bu memleketin asil vatandaşları olarak bilerek görerek vatanına, bayrağına tutkulu çok seven, birbirini kabul eden sevgiyi ve saygıyı en üst seviyede tutan demokrasiye ve cumhuriyete inanan, adaletin o yüce adaletin onun ışığı altında yol yürüyen cumhuriyetin ve demokrasinin bekçileri olan Atatürk'ün ilkelerini hayatında hiç unutmayan gençler olmanızı diliyorum. Bu duygularla yolunuz açık olsun.”

2021 yılında İBB Teknoloji Atölyeleri’nin Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirildiğini anımsatan İmamoğlu, “Özellikle teknoloji üreten, geliştiren bireylerin yetişmesine bilim ve teknolojide dışa bağımlılığı azaltan bir geleceğin varlığına imza atmak için açtığımız bu kulvarda, bu yıl 9 atölyede 48 eğitmenle 940 öğrenciye hizmet sunduk. Böylece bugüne kadar teknoloji eğitimi verdiğimiz öğrenci sayımız 3 bin 615’e çıktı. Ama bunu arttıracağız.” dedi.

Konuşmaların ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBBTech Öğrencileri ve İBB Ders Atölyeleri arasında düzenlenen "Bilgi Yarışması ve Futbol Turnuvasında" derece alan öğrencileri tebrik etti, ödül verdi.

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: Öğrencilerimizin eşitleneceği bir şehir var etmek bizim yönetim anlayışımızdır
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı