İzmir Şanlıurfa Federasyonu, Taziye Yemeği Geleneğini Kaldırma Kararı Aldı

İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı, İzmir ve çevresinde yaşayan Şanlıurfalılar için taziye yemeği geleneğini kaldırma kararı aldıklarını duyurdu. Mızraklı, yazılı açıklamasında, bu kararın ölen kişinin ailesine ekonomik yük olmamak amacıyla alındığını belirtti.

2256 kez okundu.
İzmir Şanlıurfa Federasyonu, Taziye Yemeği Geleneğini Kaldırma Kararı Aldı Advert

Ferit Mızraklı, taziye yemeklerinin geçmişten gelen bir gelenek olduğunu ancak günümüz ekonomik koşullarında cenaze sahipleri için büyük bir maddi külfet haline geldiğini ifade etti. Mızraklı, “Taziyelerde yemek ikramı bizim geleneğimizdir. Ancak, bu dönemde ciddi anlamda bir maddi yük getirmektedir. Bu nedenle İzmir ve çevresinde yakınını kaybeden insanlar için federasyon olarak bir karar almak zorunda kaldık. Bölgede taziye yemeklerine son verilmesi kararı aldık” dedi.

Bu kararın taziye sahiplerinin maddi yükünü hafifletmeyi amaçladığını belirten Mızraklı, insanların acılarını paylaşmak yerine daha anlamlı bir şekilde destek olmalarının teşvik edileceğini söyledi. Mızraklı, “Yakınını kaybedenlerin bu zor dönemde maddi zorluklarla uğraşmaması adına alınan kararı anlıyor ve destekliyoruz. İzmir’de yaşayan Şanlıurfalı hemşerilerimizden bu kararı ivedilikle uygulamalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Federasyonun bu kararı, taziye yemeklerinin zorlu yaşam şartları nedeniyle kaldırılmasıyla, ailelerin maddi yükünün hafiflemesi ve yas sürecine daha fazla odaklanılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Mızraklı, bu kararın tüm cenaze sahipleri için hayırlı olmasını dileyerek, “Birlikte dayanışma içinde olmak, acıları hafifletmek ve insanlar arasında sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı