İSLAM’DA İTTİFAK AHLAKI
Nevzat Laleli

İSLAM’DA İTTİFAK AHLAKI

Bu içerik 1691 kez okundu.

HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneği mutad Cuma sohbetlerine DİN-BİR-DER Genel Başkanı, MGV Milli Gençlik Vakfı eski Genel Başkan Yardımcısı İlahiyatçı ve Eğitimci Muhittin Hamdi Yıldırım ile devam etmiştir.

Açılış konuşmasın konuşmasını HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli’nin yaptığı sohbette Muhittin Yıldırım, “İslam’da ittifak ahlakı” konusunu işlemiş ve “İslam’da ittifak etmek yani bütün Müslümanları kucaklayarak onların hepsine sahip çıkmak nasıl bir ahlakı gerektiriyorsa, (Ben daha iyi yaparım diyerek önce fikri ayrılık çıkarmak, arkasında yanına çektiği bazı insanlarla ihtilaf çıkarmak, Ümmeti parçalamak) da İslam’da yerilmiş bir harekettir. Buna İhtilaf ahlaksızlığı diyoruz” demiştir.

Cenab-ı Hak Ali İmran suresi 103. Ayette, “Hep birlikte Allah’ın ipine (İslam’a) sım sıkı sarılın. Parçalanmayın” buyurmaktadır. Bu ayetten de görüleceği gibi “Ben Müslüman’ım diyen herkes Allah’ın ipine sarılmaya yani ittifak etmeye kendini mecbur hissetmelidir. Bu imanın bir gereğidir. Fikri ayrılıktan itibaren, kulis, hizip ve tefrika ile cidal (kavga etmek, savaşmak) haram kılınmıştır.

Bu emri ilahiyi toplum bazında ele aldığımızda karşımıza sadece tek bir birlik çıkar. O da ancak “İslam birliğidir” Ne AB Avrupa Birliği ve ne de diğer birlikler bizim için uygun görülmemişlerdir.

Tefrikanın bir takım zehirli meyveleri vardır. Bu meyveler hem ferdi ve hem de toplumu zehirler. Bunlar; Cehalet, Irkçılık, Mezhepçilik ve terördür. Bunlara karşılık ilaçlar da dört tanedir. Bunlar, İlim, kardeşlik, orta yol (sırat-ı müstegiym) ve İslam birliğidir.

İşte bu gün İslam alemini kasıp kavuran bu hastalılardır. Çaresi ise yine yukarıda belirttiğimiz ilaçlardır. Düşmanlığa düşmanlıkla cevap vermek yanlıştır.

İttifak halinde olmak ve tefrikaya düşmemek için şu on iki esasa iyi dikkat etmek lazımdır. Bunları maddeler haline getiren ve uygulanmasını kolaylaştıran Cennetmekan Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a Allah (c.c) dan rahmetler dileriz.

  1. Her yerde her zaman hakkı üstün tut
  2. Her zaman haklıdan yana ol
  3. Sünnet-i Seniyeyi esas al
  4. İfrat ve tefrite gitme. Her işte orta yolu tut
  5. Her türlü bidatten sakın
  6. Ehl-i kıbleyi tekfir etme (onları kötüleme)
  7. İttifak edilen konuları öne çıkar
  8. Sahabelere saygıda kusur etme
  9. Sadece İslam düşmanlarına düşman ol
  10. Müslümanları Allah için sev
  11. En yüce değer olarak İslamı bil
  12. Her zaman ver her yerde İslam Birliğini kurmaya çalış.

 

 

 

 

 

DİĞER YAZILAR
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik