MNP’Yİ SULTANLAR KURDU
Nevzat Laleli

MNP’Yİ SULTANLAR KURDU

Bu içerik 1543 kez okundu.

MNP’nin kuruluş yıllarında Osmanlıyı kötülemek, Padişahları kötülemek bir moda haline gelmişti. Böyle bir zamanda kurulan bir siyasi parti, haberi veren gazete kupüründen de görüleceği gibi kendinin “Sultanlar kurulduğunu” ilan ediyordu.

            Erbakan Hoca; “MNP’nin kurucuları Sultan Fatihtir, Sultan Yavuz Selimdir, Kanuni Sultan Süleyman’dır, Abdülhamit Hazretleridir, Ak Şemseddin Hazretleridir, Molla Gürani Hazretleridir, 600 okkalık top mermisini (Ya Allah diyerek topa süren) Seyyit Çavuşlardır” diye açıklama yapıyor, MNP, milletin kendisidir, özüdür, tarihidir diyerek pekiştiriyordu.

            

          Özellikle AP’li muhafazakâr kesim doğru hangisidir, yanlış hangisidir diyerek yollarını belirleyeceklerine, Erbakan Hocanın erken çıktığını, bu sözleri söylemenin henüz zamanı gelmediğini söyleyerek Hocayı tenkit ediyorlardı. Bir kısmı da Hoca kendini gizlemeli iktidara geldikten sonra bu açıklamaları yapmalıdır, diyorlardı. Bazıları da “Peygamberimize; seni başımıza emir yapalım, sana istersen en güzel kızımızı nikahlayalım veya sana büyük imkanlar verelim, dedikleri halde O bunları kabul etmedi. Onun için Erbakan Hocanın yaptığı yanlıştır, diyorlardı.

            Erbakan Hocamız ise bunlara cevaben; “Peygamberimize bu teklifler şartlı olarak yapıldı. Bunları sana verelim ama bizim putlarımızı aşağılamaktan vazgeç dediler. O bu şartları kabul etmedi ve “Vallahi, Amca; Sağ elime güneşi, sol elime ayı verseler ben bu davadan vazgeçmem” dedi.

MNP GENÇLİK KOLLARI

Eğer bir dava taban tutacak halk içinde yer bulacaksa onun mutlaka gençliği olmalıdır. Hak dava için ise gençlik, bu davanın olmazsa olmazıdır. Erbakan Hocamız gençlik çalışmalarını bizzat kendisi yürütür, programlar yapar ve bunları uygulardı. Genel merkez Genel Başkan Yardımcısı ve Yan kuruluşlar Başkanı var ama onlar bu çalışmada devreye girmezlerdi.

Ben henüz Mühendislik öğrencisiyim. Ama beni çağırarak; “MNP gençlik Kolları Genel merkezini kuracaksın” diyerek bana görev verdi. Ben gece öğrenimi yaptığım için gündüz vaktim müsait idi. Ben den önce bir iki teşebbüs yapılmışsa da muvaffak olunamamış ve görev bana verilmişti.

Milli Görüşçü gençler her an, her yaman kalabalık bir gurupla zaten Hocamızın çevresinde yer alıyorlardı. Bunların bazıları ile görüşerek MNP Gençlik kolları Genel Merkezini kurdum ve kuruluş günü hatırasını tespit etmek için yukarıda görülecek fotoğrafı çektirdim.

Bu fotoğrafta Genel Başkan olarak ben masanın önünde oturuyorum. Hemen arkamda ayakta Bülent Arınç, sol karşımda Beşir Atalay ve sağ yanımda oturan Mehmet Elkatmış’ı görüyorsunuz. O günün bu önemli gençlik kadrosu 2002 yılında fire verecek ve “Biz milli görüş gömleğini çıkardık” diyerek milli görüş karşısında bir başka partide yer alacaklardı. Hâlbuki biz de hak davada, zorluklara karşı sabretmek ve biatından (bağlılık yemininden dönmemek) vazgeçmemek esastı. (Fetih suresi 10 – 11)

 

DİĞER YAZILAR
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı