Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde Şanlıurfa İnternet Medyasına Çifte Standart

Türkiye Kültür Yolu Festivali öncesinde Şanlıurfa'da düzenlenen basın toplantısında, Şanlıurfa'nın önde gelen internet sitesi sahipleri ve gazetecileri davet edilmedi.

1781 kez okundu.
Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde Şanlıurfa İnternet Medyasına Çifte Standart Advert

Türkiye Kültür Yolu Festivali öncesinde Şanlıurfa'da düzenlenen basın toplantısında, Şanlıurfa'nın önde gelen internet sitesi sahipleri ve gazetecileri davet edilmedi. 


Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin başlamasına kısa bir süre kala, Şanlıurfa'da düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren internet basın mensuplarına çifte standart uygulandı.


Türkiye Kültür Yolu Festivali öncesinde Şanlıurfa Valiliği ve basın mensuplarının bir araya geldiği basın toplantısında, Şanlıurfa’nın önde gelen internet sitesi sahipleri ve gazetecilerin davet edilmemesi tepkilere neden oldu. Toplantıda, 25 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ayrıntıları Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Ancak, 9 gün sürecek festivalin tanıtım toplantısında Şanlıurfa basınına yönelik çifte standart uygulandığı iddiaları gündeme geldi. Aylarca titizlikle tanıtımı yapılan bu etkinlikte, Bakanlığın organizasyonu profesyonel olmayan özel bir firmaya vermesi sonucunda, Şanlıurfa'daki birçok basın kuruluşu ve basın mensubu tanıtım toplantısına davet edilmedi. Şanlıurfa gibi kültürel bir hazinenin tanıtımında yerel basının yok sayılması büyük tepki topladı.


Konu hakkında Şanlıurfa Valiliği ile yapılan görüşmede, konunun muhatabının Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğu, Valiliğin sadece organizasyona davet edildiği belirtildi. Bakanlık adına görüştüğümüz organizasyon yöneticileri ise Valilik ile koordinasyon halinde çalıştıklarını ifade ettiler. Her iki taraf da yaşanan aksaklığın farkında olup, sorumluluğu birbirlerine attılar.


Bu durum karşısında, Şanlıurfa internet medyası olarak bizleri yok sayan kurumların tanıtım ve kültür haberlerini yapmama kararı aldık. Basının etkinlikten dışlanması, bölgenin kültürel değerlerinin yeterince tanıtılamayacağı endişesini doğuruyor. Yerel medyanın desteklenmesi gerektiği bu gibi organizasyonlarda, daha kapsayıcı ve adil bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği açıktır.


 

# Şanlıurfa Türkiye Kültür Yolu Festivali'nde İnternet Medyasına Çifte Standart festival Şanlıurfa kültür yolu haberleri rha ajans. Urfa Kültür yolu medya RHA Ajans kltür yolu çifte standar basın toplantısı DAKİ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
Çin’de çölleşmiş 32 milyon hektar alan ormana dönüştürüldü
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı
426 bin 915 öğretmen ilk yardım eğitimi aldı