Şanlıurfa’da işçilerin sendikalı oldukları için işten atılması Meclis gündemine taşındı

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa'da Uğur tekstil fabrikasının işlerini yapan 285 işçinin sendikaya üye olmaları sonrası işten atılmalarını Meclis gündemine taşıdı.

1205 kez okundu.
Şanlıurfa’da işçilerin sendikalı oldukları için işten atılması Meclis gündemine taşındı Advert

Şanlıurfa’da işçilerin Disk'e bağlı Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarıldıklarını, baskıya ve mobbinge uğradıklarını söyleyen HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, işten çıkarıldıktan sonra sendika ile ilişkisi olan emekçilerin Şanlıurfa Organize Sanayisinde işe alınmadığını belirtti. Sendikalı olmanın Anayasa ile güvence altına alındığını ifade eden Sürücü, bu hakkın kullanılmasını engellenmenin suç teşkil ettiğini ve işçilere mağduriyet yaşattığını dile getirdi.

Sürücü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in cevaplaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

Yine Urfa’da Organize Sanayi Bölgesinde tekstil fabrikasında, fabrikanın kapatıldığı iddiasıyla çalışan 285 işçi KOD18 ile bir anda işten çıkarıldı ve işçi kıyımı yapıldı. Yaptığımız ziyarette , 160ı sendikalı olan işçiler, 1 aydır yönetimle toplu sözleşme için biraraya gelmek istediklerini fakat oyalandıklarını ve kendilerine mevsimlik işçi muamelesi yapıldığını, son olarakta bi anda işten çıkarıldıklarını söylemektedir. Son 1 aydır özellikle kadın işçiler iknaya zorlanmıştır ve mobbing altında çalışmak zorunda kalmıştır.
Sözde fabrikanın kapatıldığı söylenmiştir, fakat ilgili avukatlar ticari sicil kaydında böyle bir bilginin olmadığını tarafımıza iletmiştir. İşçiler şuanda fabrikanın önünde emek, hak ve onur mücadelesi vermektedir ve greve başlamışlardır. İşçilerin anayasal hakkı çiğnenmiştir, bu anlayışa biran önce dur denilmelidir.

Bu Bağlamda;

1.Bahsi geçen fabrika iflas mı etmiştir?
2.285 işçinin Kod18 ile çıkarıldıklarından haberdar mısınız?
3.İşçilerin uğradığı mobbingden haberdar mısınız?
4.İşçilerin grev alanına gidecek misiniz?
5.Fabrika işçilerinin sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarından haberdar mısınız?
6.Bı konuda kamuoyuna açıklamada bulunacak mısınız ?

 

# Şanlıurfa’da işçilerin sendikalı oldukları atılması işten İçin meclis gündemine Taşındı Turgay Güler Fatih Portakal Fulya Öztürk #enflasyon #1aylıkbebek #rizedekaragece #albrk Fehmi Koru FETÖ Türkiye'de Kürt
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Memleket Partisi'nden “genel merkez kapatıldı” iddialarına yanıt
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik
Bakan Bak'tan milli sporcu Serkan Yıldırım'a tebrik