GA­ZE­TE­Cİ DİK DUR­MA­LI
Ömer Dodanlı

GA­ZE­TE­Cİ DİK DUR­MA­LI

Bu içerik 1621 kez okundu.

Kü­çük­lü­ğüm­de hep hu­kuk­çu ol­mak is­ti­yor­dum...

An­cak Mu­ha­se­be ve iş­let­me bö­lüm­le­ri­ni bi­ti­re­rek ti­ca­ret­le uğ­raş­tım. Hiç­bir za­man ka­mu ku­ru­mun­da ça­lış­ma­yı ter­cih et­me­dim. An­cak Şan­lı­ur­fa'­da­ki ga­ze­te­ci­le­rin bir­ço­ğu ya pat­ron­la­rı­nın em­rin­de yâ­da si­ya­set­çi­le­rin gü­dü­mü­ne gi­re­rek top­lum­sal olay­lar­dan uzak­la­şa­rak bel­li bir gru­ba hiz­met et­me­ye ça­lış­tık­la­rı­nı gör­düm.

Bu­ra­da tüm ga­ze­te­ci­le­ri ay­nı grup içe­ri­sin­de de­ğer­len­dir­mek el­bet­te ki yan­lış olur. Ka­le­mi­ni doğ­ru kul­la­nan ve dik du­ruş­la­rın­dan ta­viz ver­me­yen­le­ri kast et­mi­yo­rum.

Bu ca­mi­a­da bir­çok ka­li­te­li ga­ze­te­ci­nin ger­çek­ten top­lum ya­ra­rı­na hiz­met et­tik­le­ri­ni bi­li­yo­rum.

İş­te tam­da bu an­lam­da ba­sın­dan şi­ka­yet et­mek ye­ri­ne, hak­sız­lık kar­şı­sın­da­ki dün­ya gö­rü­şüm be­ni ga­ze­te­ci­li­ğe it­ti. Ve ben­de bu işi bir­ço­ğun­dan da­ha iyi ya­pa­rım di­ye­rek alay­lı baş­la­dım ga­ze­te­ci­li­ğe…

Bu mes­lek­te ga­ze­te­ci üs­tat­la­rım ka­dar tec­rü­bem yok­.An­cak 2010 yı­lın­dan be­ri baş­la­dı­ğı­m bu ga­ze­te­ci­lik mes­le­ğin­de elim­den gel­di­ğin­ce ka­le­mi­mi dik tut­ma­ya gay­ret et­tim.­Doğ­ru­la­rım­dan ta­viz ver­me­dim,­teh­dit­le­re de he­le he­le hiç bo­yun eğ­me­dim­,eğ­me­ye­ce­ğimde...

Yap­tı­ğı­m ha­ber­ler­den do­la­yı da za­man za­man teh­dit­ler de al­mı­yor de­ği­lim­.An­cak bu mes­le­ğe baş­la­ma­dan ev­vel bu gi­bi teh­dit­le­rin ola­bi­le­ce­ği­ni he­sap­la­ya­rak ka­rar ver­dim.­Ve as­la da bu mes­le­ği seç­ti­ğim­den piş­man de­ği­lim.­Bi­la­kis mem­nu­num.

KA­LE­MİM Kİ­RA­LIK DE­ĞİL

Ga­ze­te­ci­li­ğe baş­la­dı­ğım 2010 yı­lın­dan be­ri hiç­bir za­man ka­le­mi­mi baş­ka­la­rı­nın çı­kar­la­rı doğ­rul­tu­sun­da ki­ra­ya ver­me­dim.­Ne yaz­dım­sa bil­gi ve bel­ge­ye da­ya­lı ha­ber­ler yap­ma­ya ça­lış­tım ve bu­na gay­ret et­me­ye ça­lış­tım.­Bu ne­den­le bir­kaç ku­ruş için ka­le­mi­mi hiç­bir ki­şi ya­da ku­ru­ma ve­ya si­ya­si par­ti ve tem­sil­ci­le­ri­ne ki­ra­ya ver­me­dim.­Bu ne­den­le­'al­tım ku­ru' onun için al­nım dik ve vic­da­nım ra­hat.

A­MA­CIM GER­ÇEK­TEN GA­ZE­TE­Cİ­LİK YAP­MAK­TIR

Şan­lı­ur­fa'­da bir­çok ga­ze­te­ci ar­ka­da­şım­la bir­lik­te ça­lış­ma im­ka­nı bul­dum.5 yıl bo­yun­ca da doğ­ru­la­rım­dan ta­viz ver­me­dim­.Az ol­sun be­nim ol­su­na hiç­bir za­man mey­let­me­dim.­Bu ne­den­le ben ga­ze­te­ci­li­ği ku­ra­lı­nca yap­ma­ya ça­lış­tım­sa,­doğ­ru­la­rı ya­zın­ca,­ki­mi çev­re­ler ta­ra­fın­dan bir gün CHP'­li ,bir gün Ak Par­ti­li,­bir gün HDP'­li,­bir gün Sa­a­det­li ola­rak ya­kış­tı­rıl­dım.­

Ben bun­la­rın hiç­bi­ri­ni dik­ka­te al­ma­dım ve sa­de­ce ga­ze­te­ci­li­ği yap­ma­ya ve top­lu­mun ya­ra­rı­na olan ha­ber­le­ri yaz­ma­ya de­vam et­tim.­Bu söy­le­nen­le­re hiç­bir za­man ta­kı­lıp kal­ma­dım­.İş­te dik du­ru­şum da bu­ra­dan ge­li­yor.­Yaz­dı­ğım ha­ber­ler­de hep şu­nu dü­şün­düm.­Bir gün bana ''sa­tıl­mış ga­ze­te­ci'' de­me­sin­ler di­ye yaz­dık­la­rı­ma hep dik­kat edi­yo­rum.

DİĞER YAZILAR
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Zelenski: Ukrayna şehirlerini Rus füzelerinden korumak mümkün
Zelenski: Ukrayna şehirlerini Rus füzelerinden korumak mümkün
Lazzarini: Gazze alışılmadık bir sıcak hava dalgasına maruz kalıyor
Lazzarini: Gazze alışılmadık bir sıcak hava dalgasına maruz kalıyor